Direct door naar content
Fit Vlaardingen verhalen deel 4 FIGHTING4ALL afbeelding nieuwsbericht

Fit Vlaardingen verhalen deel 4 FIGHTING4ALL

02 juni 2021

Danny Elbers is kickbokstrainer bij Fighting4All. Deze sportclub is actief in zowel Maassluis als in Vlaardingen. Fighting4All is 21 jaar geleden opgericht. De toenmalige trainingslocatie van de club was gevestigd in Maasdijk, waarna zij in 2005 naar Maassluis zijn verhuisd. Sinds drie jaar is Figthing4All ook actief in Vlaardingen. De lessen worden aangeboden aan het Kruidenpad in Vlaardingen Holy en in de Groene Draad in de Babberspolder.

4All

De naam zegt het al: Fighting4All. De club geeft kickbokslessen aan kinderen vanaf 3 jaar. ‘We hebben ook iemand van achterin de 60 die graag meedoet’. Echt iedereen kan meedoen: ‘jongens en meiden, fit en minder fit; iedereen kan aansluiten.’ Tijdens de lessen sporten ook mensen met een uitdaging mee. ‘Deze mensen proberen wij, als dat kan, zo veel mogelijk in het reguliere sportaanbod mee te laten doen.’ Mocht dit uiteindelijk toch niet mogelijk zijn, dan kan er in Maassluis getraind worden in een speciale groep met meer individuele aandacht. ‘Mocht er in Vlaardingen meer vraag naar komen, dan is de wens er om ook hier een groep te starten,’ vertelt Danny.

Respect en discipline

‘Mensen hebben vaak wel een vooroordeel. Het is natuurlijk een vechtsport en dit wordt vaak gezien als een agressieve sport. Maar wij benaderen deze sport op een heel andere manier. Mede daardoor voelen veel mensen zich direct thuis bij ons,’ vertelt Danny. ‘We geven training aan mensen uit alle lagen van de samenleving’. Respect en discipline hebben is bij de club erg belangrijk; voor, tijdens en na de training. ‘Je komt op tijd, je beheerst je en je houdt je aan bepaalde regels en etiquette.’

Trainen en helpen

Fighting4All is een club met een sociaal maatschappelijke doelstelling. Zij is actief op scholen met verschillende projecten, werkt mee aan activiteiten in de wijk en verbindt zich graag met andere sportclubs uit de omgeving. Naast een aantal vaste trainers en assistent-trainers hebben ze gelukkig ook veel vrijwilligers die actief hun steentje bijdragen. ‘Bij de jeugdlessen hebben wij veel hulp van actief betrokken ouders en volwassen leden. Daarnaast hebben veel leden aangegeven te willen helpen met de een-op-een trainingen bij het aangepast sporten. Daar ben ik heel trots op: commitment die mensen tonen om iets terug te doen voor de club!’

Divers sportaanbod

‘Naast de reguliere kickbokslessen en bokszaktrainingen zijn wij ons lesaanbod verder aan het uitbreiden met outdoor bootcamp trainingen voor de jeugd en de volwassenen,’ vertelt Danny. Deze lessen worden gegeven in de Broekpolder en zijn een combinatie van rennen, klimmen en bewegen in combinatie met verschillende kickboks opdrachten en spelelementen. Uitdagende trainingen met heel veel spelplezier!

Proefles

Voor het volgen van een proefles verwijst Danny naar de website van FIGHTING4ALL. Onder het kopje ‘Lessen’ kun je een gratis proefles aanvragen.

U kunt FIGHTING4ALL hier vinden op de website van Uniek Sporten. 

De digitale versie van dit artikel kunt u hier vinden FIT Vlaardingen Magazine nr 11 “Lichtpuntjes aan de horizon”.

Geschreven door ViB en foto door JoiFotografie

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: