Direct door naar content
Álex reed op tandem van Barcelona naar Madrid afbeelding nieuwsbericht

Álex reed op tandem van Barcelona naar Madrid

03 juni 2021

Groot dromen, dat is wat de Spaanse wielrenner Álex Roca altijd heeft gedaan. Hij is geboren met cerebrale parese, waardoor dokters zeiden dat hij niet zou kunnen lopen. En nu zet hij de ene na de andere extreme sportprestatie op zijn naam. Afgelopen week reed hij samen met vriend Valentí Sanjuan 700 kilometer op een tandem van Barcelona naar Madrid. Met deze sportieve uitdaging willen ze inclusieve sport promoten. 

Álex is niet vies van een extreme uitdaging in de sport. Eerder liep hij al de halve marathon van Barcelona en reed hij de Titan Dessert, een mountainbikerace van 600 kilometer door de woestijn. Het kan hem eigenlijk niet moeilijk genoeg zijn. “Het was moeilijk toen mij werd verteld dat ik een virus in mijn hersenen had en dat ik dood zou gaan. Nu is alles mogelijk!”

Goed team

Met de tandemrit van Barcelona naar Madrid wilde de wielrenner dat ook nog eens laten zien. Samen met Valentí Sanjuan, die ook wel wat gewend is qua extreme prestaties, maakt hij ook nog eens duidelijk dat je als sporter met een beperking heel goed met een valide sporter tot bijzondere prestaties kan komen. Zij vormen namelijk samen echt een goed team. Samen trokken ze elkaar door de zware tocht. “Voor mij en mijn lichaam is dit echt wel zwaar om te doen”, zei Álex vooraf.

Strak tempo 

Het idee van de twee renners was om vanaf het olympisch stadion in Barcelona naar Madrid te reizen om zo de olympische fakkel af te geven aan de Spaanse atleten die naar Tokio afreizen voor de Spelen. Ze reden elke dag ongeveer 100 kilometer op een behoorlijk strak tempo, zodat ze al in zeven dagen bij hun finish waren. Ze waren allebei door het dolle heen toen ze afgelopen maandag hun einddoel hadden bereikt. Valenti tilde zijn teamgenoot zelfs op van blijdschap.

Dat glorieuze moment inclusief omhelzingen en champagne zag er zo uit:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Roca ➕ (@alexroca91)

Foto: Twitter 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: