Direct door naar content
“Bij Only Friends kan Levi zichzelf zijn” afbeelding nieuwsbericht

“Bij Only Friends kan Levi zichzelf zijn”

08 juni 2021

Bij Levi draait alles om voetbal. Hij weet alles van de beste voetballers, juicht voor elk doelpunt, speelt graag FIFA, maar het liefst trapt hij zelf tegen de bal. Bij Only Friends in Amsterdam heeft hij een plek gevonden waar hij helemaal los kan gaan met zijn passie. Het mooiste vindt hij het shirt waarin hij mag voetballen bij Only Friends, want dat is van zijn cluppie Ajax! 

Levi kwam via zijn vriend Lucas bij Only Friends, vertelt zijn moeder Lieke Meijers-Routs. Hij speelde eerst bij een regulier team bij Swift. Door een motorische beperking kon hij daar op een gegeven moment niet zo goed meer meekomen. De moeder van Lucas gaf Lieke de tip om bij Only Friends te gaan kijken met Levi. “Zij was daar heel erg enthousiast over. Ik voelde nog een drempel: hij gaat al naar speciaal onderwijs, moet hij dan ook nog naar een speciale club? Hoe fout had ik kunnen zitten, want het is echt de allerleukste club op aarde!” 

Knettergek van voetbal

Only Friends voelde gelijk als een nieuw thuis voor Levi. “De lijfspreuk bij Only Friends is: je bent zo goed als je bent. Dat is zo waar! Iedereen kan daar tot zijn recht komen.” Levi begon op woensdagmiddagen met laagdrempelige trainingen en onderlinge wedstrijden. Zo kon hij ook een beetje wennen. “Levi vindt vooral alles rond het voetbal leuk. Hij is wild van de feitenkennis en net als op tv juicht hij bij een doelpunt. Kinderen keken hem wel eens aan: waarom juich jij? Bij Only Friends kon hij zich helemaal laten gaan. Daar liepen nog meer kinderen rond die helemaal knettergek van voetbal zijn.” 

"Doordat hij stapje voor stapje wordt begeleid zie je dat hij meer begint te durven"

Lieke Meijers-Routs

Meer durf op het veld

Doordat de trainingen langzaam werden uitgebouwd naar twee keer per week en een wedstrijd kon Levi zich op zijn eigen tempo ontwikkelen en speelt hij nu bij een team: JG4. Levi zijn ouders hebben hem daardoor echt zien groeien. “Doordat hij stapje voor stapje wordt begeleid zie je dat hij meer begint te durven. In het veld had hij eerst bij een confrontatie dat hij meteen wegsprong met het idee: ik ben niet sterk genoeg. Hij had weinig zelfvertrouwen, maar dat is nu helemaal veranderd. Hij doet veel meer mee in het spel.” 

Passie voor voetbal delen

Dat hij nu ook wedstrijdjes speelt vindt hij helemaal geweldig. “Dan gaan ze ook naar andere clubs met andere tenues en andere kantines. Het is een echte wedstrijd en dat voelt voor hem heel erg serieus. Hij is daar heel erg enthousiast over.” Levi kan volgens zijn moeder op allerlei vlakken veel leren bij Only Friends. “Het is vooral een plek waar hij zichzelf kan zijn. Bij het voetbal zit hij op een plek waar iedereen dezelfde passie deelt. Dan is het zo makkelijk om aansluiting te hebben met elkaar.” 

Daarnaast is Only Friends ook voor ouders een fijne plek, benadrukt Lieke. “Het is heel fijn voor je kind, maar ook voor ons als ouders omdat je je kind kan zien functioneren en genieten. En je bent even helemaal zorgeloos. Het is echt win-win-win!” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: