Direct door naar content
Van motortocht naar nieuwe Racerunner in Zutphen! afbeelding nieuwsbericht

Van motortocht naar nieuwe Racerunner in Zutphen!

17 juni 2021

De G-atleten kregen een spiksplinter nieuwe loopfiets
Tijdens de jeugdwedstrijd op zaterdag 29 mei j.l. ontving onze vereniging uit handen van leden van de Lions-club “We Serve” een nieuwe RaceRunner. Dank namens alle Hanzesport-leden en specifiek onze sporters met een afstand tot reguliere sportdeelname.

Hoe heeft “We Serve” deze fiets gesponsord?
Met een 3-daagse motortocht door België en Nederland in 2020 heeft de Lions-club geld ingezameld om 6 van deze fietsen aan te kunnen schaffen voor atletiekverenigingen waar RaceRunning training wordt gegeven.

Zes nieuwe Racerunners
In samenwerking met Het Gehandicapte Kind, de Dirk Kuyt Foundation en Het Foppe Fonds zijn de nieuwe Racerunners verdeeld over 6 atletiekverenigingen die gehandicapte kinderen én volwassenen samen laten sporten met reguliere atleten. Hiervan ontving AV Hanzesport er ook één. Deze is voorzien van de echte Lionsbike 2020 sticker.

Wat is RaceRunning?
De RaceRunners bij Hanzesport worden ingezet voor gehandicapte atleten. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. De atleten kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Hierdoor kunnen kinderen én volwassenen in aanraking komen met dit onderdeel van de atletieksport. Bij gebleken geschiktheid kan een eigen RaceRunner via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) via de (eigen) gemeente worden aangeschaft.

De Racerunning trainingen bij Hanzesport vinden plaats op de donderdagavonden van 18 – 19 uur o.l.v. Tosca Lammers en Nynke Dijkstra op onze atletiekbaan. Heb je vragen? Mail dan naar g-atleet@hanzesport.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: