Direct door naar content
Special Olympics Nederland stelt subsidie beschikbaar voor verenigingen afbeelding nieuwsbericht

Special Olympics Nederland stelt subsidie beschikbaar voor verenigingen

22 juni 2021

Om iedereen weer in beweging te krijgen stelt Special Olympics Nederland gelden ter beschikking voor Scoor je PR! op de club. Met de gelden kan je een bootcamp/fitness instructeur inhuren, waarmee samen sporten op de club, binnen de maatregelen, toch weer mogelijk is en iedereen vóór de zomer weer fit is.

Een gezonde en actieve leefstijl is een belangrijk wapen in de strijd tegen corona. Helaas lukt het niet iedereen om dagelijks te bewegen. En dat terwijl sport en bewegen ons allen mentaal en fysiek gezond houdt. Inmiddels is samen sporten ook voor een groot deel van de Nederlandse G-sporters al ruim een jaar niet meer mogelijk. Juist voor deze doelgroep is het heel belangrijk om dagelijks te bewegen en te sporten.

Van de gelden die ter beschikking worden gesteld kunnen verenigingen een bootcamp/fitness instructeur inhuren. Deze instructeur verzorgt 10 bootcamplessen in combinatie met sport specifieke trainingen. Zo wordt er gewerkt aan de basisfitheid en kan er ook sport specifiek weer kracht en vermogen worden opgebouwd. Het G-team/groep traint met minimaal 5 personen buiten op of dichtbij de normale trainingsplek. In twee- of in viertallen en op 1,5 meter afstand zijn er vele mogelijkheden om weer aan de slag te gaan.

Scoor je PR! op de club ontzorgt de club financieel en in tijd en expertise. De bootcamp/fitness instructeur kan lokaal door de club zelf worden ingehuurd. Het concept is simpel, effectief en op korte termijn te realiseren op de club. Een unieke kans dus om samen weer aan de slag te gaan en het teamgevoel weer een beetje terug te krijgen.

De leden van de Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten gingen jullie al voor. “Het is belangrijk voor deze doelgroep om weer samen te kunnen sporten. Voor deze doelgroep is sporten een moment van sociaal contact, voor sommigen hét moment van de week. Extra leuk is het om uitgedaagd te worden in verschillende (en nieuwe) onderdelen, waarin je o.a. terugziet dat de coördinatie van de deelnemers zich ontwikkelt. Tijdens de bootcamps zie je dat er niet alleen individueel wordt gesport, maar juist ook in teamverband. Ze moedigen elkaar aan, stimuleren elkaar en hebben plezier”, vertelt de coach van SaVAS.

Grijp deze kans en doe mee!

Voor meer informatie en het aanvraagformulier klik hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: