Direct door naar content
Kippenvel: krijg inspiratie van deze sporters! afbeelding nieuwsbericht

Kippenvel: krijg inspiratie van deze sporters!

09 juli 2021

Soms heb je van die dagen dat je wel wat extra motivatie kan gebruiken bij het sporten. Deze sporters bezorgen je niet alleen kippenvel, maar vooral ook heel veel inspiratie om lekker door te gaan met je sport!

Turnmeisje zonder benen

Als je dacht dat turnen alleen kan met een perfect lichaam dan moet je toch even naar dit turnmeisje zonder benen kijken. Zij doet namelijk een hele mooie oefening op de vloer waarbij ze koprollen, een arabier en draaien om haar as maakt. Let vooral ook even op haar aanstekelijke glimlach bij haar eindpose! 

Pittige workout 

Rylay Batt en Chris Bond zijn lid van het succesvolle Australische rolstoelrugbyteam. Samen met dat team wonnen zij al twee keer goud bij de Paralympische Spelen van 2012 in Londen en die van 2016 in Rio. Ryley won daarvoor ook nog een zilveren medaille in Peking. Hij gaat dus in Tokio op voor zijn vierde Spelen! Dat die plakken niet vanzelf komen kun je goed zien in hoe hard zij samen trainen. In deze video zit hun workout er ontspannen uit, maar reken maar dat dit veel spierkracht en een stevige core vraagt:

 

Zwemmer met één been

Nog zo’n kippenvel video komt van Christopher Tronco. Deze Italiaanse paralympisch zwemmer heeft maar één been. Hij moet daarom door een begeleider op het startblok geholpen waar altijd een handdoekje voor hem ligt, want dat oppervlak is nogal ruw. Als hij eenmaal van het blok is dan gaat hij als een speer! “Ik hou echt van zwemmen, want in het water voel ik mij vrij!”, zegt hij. Kijk zelf maar hoe hij door het water snel met zijn speciale techniek: 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: