Direct door naar content
Vlieg met waterski’s over het water! afbeelding nieuwsbericht

Vlieg met waterski’s over het water!

12 juli 2021

Ben jij toe aan een nieuwe spectaculaire sport op het water? Dan zou je deze zomer zeker eens waterskiën moeten uitproberen. Bij deze sport komt natuurlijk veel snelheid kijken, maar ook techniek en spierkracht! Het mooiste is dat waterskiën of wakeboarden op allerlei manieren is aan te passen en daardoor is voor allerlei beperkingen een vorm te bedenken om over het water te vliegen! 

Bij waterskiën sta je op ski’s en word je door een speedboot of een kabelbaan over het water getrokken. Zo simpel als we het hier beschrijven is het natuurlijk niet, want zeker als je net begint vraagt het blijven staan op de ski’s wel even wat oefening. Als je de techniek eenmaal onder de knie krijgt dan geeft het een geweldig gevoel dat je zo heerlijk over het water raast.

Met één been

Als je niet kunt staan of als je maar één been hebt kun je toch nog gaan waterskiën. Je kunt een prothese gebruiken en die aan een ski vastmaken, maar het kan ook heel goed met één been. In een eerder interview vertelde Ton, die door botkanker zijn rechterbeen moest missen, hoe hij met waterskiën op één been begon. “Eerst leerde ik het door me vast te houden aan een stang aan de zijkant van de boot. Daarna probeerde ik het met een lijntje van een meter aan die stang. En daarna aan een lijn van 18 meter achter de boot. Ik voel me vrij op het water; het is heerlijk om er overheen te suizen.”

Zitwaterski

Behalve met één been is waterskiën of wakeboarden op nog heel veel andere manieren mogelijk. Zo zijn er ook speciale zitwaterski’s waar je hetzelfde watergevoel zittend kan ervaren als je bijvoorbeeld in het dagelijks leven in een rolstoel zit. Daarnaast kun je zelfs leren waterskiën als je blind of slechtziend bent. Lees daar ook dit eerdere blogartikel van Ellen over. Kortom: met waterskiën zijn dus volop mogelijkheden voor jou!

Speciale clubs

In Nederland hebben we ook verschillende verenigingen die gespecialiseerd zijn in waterskiën met een beperking. Die accommodaties zijn aangepast en rolstoelvriendelijk en hebben ook speciale instructeurs die je vanaf de steiger helpen of zelfs met je meegaan op de ski’s om je een geweldige ervaring te bieden. Het watersporteiland Robinson Crusoe van Sailwise is bijvoorbeeld een perfecte locatie om tijdens een watersportvakantie te proeven aan de waterski’s. Andere clubs bij jou in de buurt vind je in de sportzoeker

Wil je meer weten over deze sport? Ga dan naar de pagina over waterskiën! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: