Direct door naar content
Sportdagen voor mensen met een visuele beperking in oktober en november afbeelding nieuwsbericht

Sportdagen voor mensen met een visuele beperking in oktober en november

13 juli 2021

Sportdagen
Gehandicaptensport Nederland organiseert in samenwerking met lokale (sport)organisaties drie verschillende sportdagen. Tijdens twee dagen kunnen je meerdere sporten uitproberen en één dag is speciaal gericht op roeien (zowel binnen als buiten). Iedere deelnemer die na afloop wil blijven sporten wordt door de organisatoren geholpen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt. Het realiseren van deze dagen wordt mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds.

Geschikt voor iedereen
Iedereen die een sport wil uitproberen, is welkom. Van jong tot oud én met of zonder sportervaring. Je mag ook een buddy meenemen. Hij/zij kan mee sporten of is welkom als supporter! De locatie wordt aan de hand van de op dat moment geldende coronaregels ingericht en aangepast aan de behoeften van de doelgroep. En, niet onbelangrijk, deelname is gratis!

Multisportdag in Schijndel (Brabant)
Tijdens de Multisportdag, die tussen 11.00 uur en 16.00 uur plaatsvindt in sporthal Zuideinderpark, kunnen mensen die slechtziend of blind zijn gratis verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan onder andere yoga, goalball, duiken, blindenvoetbal, salsa dansen en kickboksen. Een mooie mix van team- en individuele sporten en van reguliere sporten en sporten speciaal voor mensen met een visuele beperking. Deze dag wordt samen georganiseerd met de Gemeente Meierijstad.  

Datum: zaterdag 9 oktober 2021 van 11.00 uur tot 16.00 uur

Locatie: Sporthal Zuideinderpark, Rooiseheide 20, 5481 SG Schijndel

Multisportdag in Lelystad
Komt 9 oktober niet uit of is Schijndel te ver weg? Kom dan op zondag 7 november naar Sportcentrum de Koploper in Lelystad. Sportbedrijf Lelystad, GOL en Gehandicaptensport Nederland presenteren op deze locatie voor de tweede keer een gevarieerd programma voor iedereen met een visuele beperking die een sport wil uitproberen! Op deze dag kun je dansen, handboogschieten, running blind, blindenvoetbal, zwemmen, judo en showdown uitproberen.

Datum: zondag 7 november 2021 van 12.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: Sporthal de Koploper, Badweg 21, 8223 PA Lelystad

Rowing Without Limits: Feel the experience
Op vrijdag 1 oktober slaan Rowing Without Limits, TopRow en Gehandicaptensport Nederland de handen ineen en bieden mensen met een visuele beperking de mogelijkheid om kennis te maken met roeien. Met de juiste begeleiding leer je eerst de basistechniek op het droge. Wil je ook ervaren hoe het is om samen te roeien op de golven van de rivier de Amstel? Stap dan met een team (én een ervaren stuurman of -vrouw) in een echte boot en ga het water op.

Datum: vrijdag 1 oktober 2021 van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Roeicentrum Berlagebrug, Weesperzijde 1094, 1097 DS Amsterdam

Meedoen?
Heb je een visuele beperking en wil je meedoen met een of meerdere van deze Multisportdagen? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Floor van Lin via f.vanlin@gehandicaptensport.nl.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: