Direct door naar content
Diede de Groot gaat voor unieke zegereeks afbeelding nieuwsbericht

Diede de Groot gaat voor unieke zegereeks

14 juli 2021

Rolstoeltennisster Diede de Groot is echt in topvorm! Afgelopen zondag won ze voor de derde keer in haar carrière het toernooi van Wimbledon. Ze vierde haar titel samen met niemand minder dan Novak Djokovic. Behalve de titel op Wimbledon hebben zij nog iets gemeen: zij kunnen dit jaar allebei de unieke ‘golden grand slam’ pakken: alle grand slams en de olympische titel. 

Op het heilige gras van Wimbledon liet Diede nog maar eens zien wie de sterkste is bij het vrouwen rolstoeltennis. Zij versloeg in twee sets de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane, waardoor de Nederlandse net als in 2017 en 2018 de titel greep. Eerder dit jaar won ze ook al de grands slams van de Australian Open en Rolland Garros. In haar prijzenkast heeft Diede nu al totaal elf bekers van grand slams staan!

Golden Grand Slam

Na haar zege ging ze op de foto met Novak Djokovic. Op haar twitterpagina schreef ze bij de foto: “Wimbledon singles champion 2021!”. De nummer één in het mannentennis heeft net als Diede een goede reeks achter de rug: hij won eerder dit seizoen ook al de Australian Open en Roland Garros. Samen kunnen Diede en Novak daardoor op voor een ongekende prestatie: het veroveren van de ‘golden grand slam’. Daarvoor moeten ze bij de Olympische of paralympische Spelen in Tokio ook nog goud zien te behalen. Dat is echt een unieke presatie, want in de tennishistorie is het alleen Steffi Graf in 1988 gelukt om alle grand slams en een olympische titel in één kalenderjaar te winnen. 

Diede kan dus grootse historie schrijven in Tokio! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: