Direct door naar content
Word circusartiest bij het circustheater! afbeelding nieuwsbericht

Word circusartiest bij het circustheater!

02 augustus 2021

Heb jij altijd al gedroomd om circusartiest te worden? Dat kan ook als je een beperking hebt! In het circustheater kun jij met autisme, een verstandelijke of lichamelijke beperking spelenderwijs allerlei trucs en vormen van acrobatiek leren. Wat dacht je bijvoorbeeld van jongleren, koorddansen of slingeren aan de trapeze? Het kan allemaal bij verschillende circustheatersholen in Nederland, waar je onder begeleiding kan ontdekken wat jij goed kan. 

Circustheater kun je ook zeker zien als een leuke beweegactiviteit, want als je bijvoorbeeld op een koord of een wiebelige bal balanceert gebruik je je hele lichaam. Het is natuurlijk net even iets anders dan veel andere sporten bij sportverenigingen. Zeker als je daar misschien niet mee kan komen of als dat niet helemaal is wat je zoekt dan kan circustheater een leuke manier zijn om lekker in beweging te komen!

Samenwerken

In Nederland hebben we een aantal gespecialiseerde circustheaterscholen waar ze extra aandacht voor jou hebben. Vind jij het bijvoorbeeld lastig om in een groep mee te doen en vind je het lastig om vriendjes te maken? Dan nemen ze je bij deze scholen aan de hand mee en leer je ook samenwerken met andere kinderen. Zo kun je aan een acrobatiekact werken met anderen waarbij je elkaar ook echt nodig hebt. De begeleiders helpen je hierbij en zorgen ook dat het op jouw tempo gaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het te snel gaat of dat je dingen moet doen die je eng vindt. 

Zelfvertrouwen opbouwen

In de lessen ga je zo met allerlei leuke spelletjes jezelf ook ontwikkelen. Zo ontdek je vanzelf dingen waarvan je misschien nooit had gedacht dat je het zou kunnen. Samen met de begeleiders ga je uitvinden waar jij goed in bent. Misschien kun jij wel heel goed jongleren vanuit je rolstoel of kun je een grappige act bedenken als clown. Als je de circusartiest in jezelf hebt gevonden dan zal dat je ook heel veel zelfvertrouwen geven! 

Voorstelling

Het leuke is dat je bij veel van de scholen aan het einde van een lessenreeks ook aan je ouders en vriendjes kan laten zien wat je hebt geleerd. Want bij circus hoort natuurlijk wel een voorstelling.

Al zin om op je trucs en kunsten te gaan oefenen? Kijk dan in de sportzoeker voor een circustheaterschool bij jou in de buurt. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: