Direct door naar content
Rolstoelvaardigheidstraining met sportworkshops start in september afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelvaardigheidstraining met sportworkshops start in september

20 juli 2021

Zit jij in een rolstoel, maar weet je niet goed hoe je ermee om moet gaan? In september 2021 organiseert Uniek Sporten regio Arnhem in samenwerking met Klimmendaal Revalidatiespecialisten en Basketball Experience NL (BEN) een Training Rolstoelvaardigheid en Sport. 

De training is bedoelt voor mensen die in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten gebruik maken van de handbewogen rolstoel. Tijdens de trainingen wordt er samen volop geoefend om optimaal gebruik te maken van je ADL-rolstoel en/of sportrolstoel. Ook maak je kennis met verschillende rolstoelsporten/-activiteiten en enkele verenigingen uit de regio. 

Weet je niet zeker of dit wat voor jou is? Laat je dan inspireren door het verhaal van Sanne. Sanne is zo enthousiast over de rolstoeltraining dat ze vindt dat iedereen die in een rolstoel terecht komt de training zou moeten volgen. “Ik was eerst een zielig vogeltje, maar dankzij de training kreeg ik direct meer zelfvertrouwen. Mijn angst is weg en ik durf weer zelf naar de stad te gaan en naar festivals.” Lees het volledige verhaal.

Enkele doelen waar aan wordt gewerkt tijdens de trainingen zijn:

  • Zelfstandigheid bevorderen
  • Zelfvertrouwen positief beïnvloeden
  • Andere rolstoelgebruikers ontmoeten   

Planning
Er vinden 5 trainingen plaats op maandagavond (19.00-20.30 uur):
- 13 september
- 20 september
- 27 september
- 4 oktober
- 11 oktober

Locatie
Klimmendaal Revalidatiespecialisten, gebouw A
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem

Inschrijven
Je kan tot woensdag 1 september inschijven via j.harteman@unieksporten.nl. Stuur in een mail de volgende gegevens: naam, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer. Deelname aan de training is gratis.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: