Direct door naar content
Het succesverhaal van sportcoach Femke uit gemeente Drimmelen afbeelding nieuwsbericht

Het succesverhaal van sportcoach Femke uit gemeente Drimmelen

06 augustus 2021

Elke week een andere gemeente, met een ander verhaal en andere uitdagingen. Met deze week: Sportcoach Femke uit de gemeente Drimmelen. 

Persoonlijke begeleiding

"Ik kwam in contact met een mevrouw. Ze had last van overgewicht, is laaggeletterd en leefde vrij geïsoleerd. Om haar meer te laten bewegen en te laten participeren in het dagelijks leven en meer zelfstandigheid te geven, ben ik gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Vervoer leek al een probleem dus samen met haar hulp heeft ze de deeltaxi-pas aangevraagd. Ik ben haar gaan begeleiden."

Opbouw
"De eerste keren heb ik haar opgehaald en terug gebracht en langzaam geïntergreerd in een wandelgroepje. Ook omdat ik er niet steeds kan blijven vond ik belangrijk dat ze zich een beetje aan iemand anders kon “hechten”. Toen ze haar pasje van de deeltaxi had, is ze  opgehaald en terug gegaan met de taxi. Naar huis is bekend en dus makkelijker. Zo hebben we langzaam aan alles opgebouwd."

Waardering
"Ook genoot ze erg van het koffiemoment  en kletste ze vrolijk mee, zo kon ik steeds wat meer naar de achtergrond. Mevrouw regelt nu uiteindelijk zelf de deeltaxi, gaat op tijd uit bed om zich aan te kleden, gaat steeds verder met wandelen en uiteindelijk kan ze ruim 2 km wandelen, heeft ze contact met anderen uit de groep en heeft zo een prima invulling van haar dag. Daarnaast voelt ze zich gewaardeerd en heeft ze een stukje van haar eigenwaarde en leven weer terug."

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: