Direct door naar content
Unieke Rusheuvel Run Oss afbeelding nieuwsbericht

Unieke Rusheuvel Run Oss

18 augustus 2021

Petra: “Als iemand mij vorig jaar had verteld dat ik voor de lol 4 km zou hardlopen had ik diegene keihard uitgelachen. Toch liep ik in juli 2021 samen met mijn buddy Marjolein en mijn blindengeleidehond Wiggles de Rusheuvel Run in Oss.

Kijken naar de mogelijkheden

Het afgelopen anderhalf jaar stond voor iedereen in het teken van beperkingen door de corona-maatregelen. In beweging blijven was voor mij een grote wens en uitdaging tegelijkertijd. De gebruikelijke lessen in de crossfit-community, de yogalessen en het banen zwemmen waren maar deels of zelfs helemaal niet mogelijk en daarom ontstond bij mij het idee om te gaan hardlopen.

Ik heb altijd veel gesport, maar hardlopen deed ik niet graag en kon ik ook niet goed. Ondanks een prima basisconditie was ik altijd snel buiten adem, waardoor de motivatie om door te zetten ver te zoeken was.  

Running blind

Nadat ik een aantal tips had ingewonnen bij Running Blind ben ik op zoek gegaan naar goede hardloopschoenen en ben ik heel precies een schema gaan volgen waarmee ik na 12 weken, 6 km kon hardlopen. Samen met mijn buddy’s en Wiggles liepen we volgens het schema twee keer per week. We maakten gebruik van de Co-Runner: dit is het anderhalve-meter-hulpmiddel van Running Blind waarmee je voldoende afstand kunt houden van je buddy.

Het hardlopen gaat nu nog steeds niet vanzelf en soms is het nog een mentale strijd maar uiteindelijk win ik die altijd. Ik geniet van het geboekte resultaat en het lekker buiten sporten met mijn buddy’s en honden.

Rusheuvel Run

Op een gegeven moment zag ik een oproep voorbij komen om deel te nemen aan de Rusheuvel Run. Iedereen met een beperking kon zich inschrijven. Mijn buddy Marjolein vond het ook een leuk idee om samen met Wiggles dit avontuur aan te gaan, dus heb ik ons ingeschreven. Op de dag van de Run kwamen we aan op het terrein in Oss. Het was er al een vrolijke bedoening. We werden verwelkomt door een enthousiaste gangmaker en voor iedere groep deelnemers die ging starten was er een gezamenlijke warming up. De loop was over 2 km uitgezet. Ongeveer om de 400 meter was er een hindernis of opdracht die je kon uitvoeren. Vlak voor het einde van het parcours was er een opblaasbare hindernisbaan neergelegd zodat je via een glijbaan de finish passeerde. We hebben de ronde twee keer gelopen en erg veel plezier gehad. De sfeer was echt heel goed en daar waar nodig waren veel helpende handen. Wiggles moest, omwille van zijn veiligheid, een paar obstakels overslaan. Hij werd dan keurig door een medewerker overgenomen zodat ik hem aan de andere kant van de hindernis weer kon oppikken en we met z’n drietjes onze weg konden vervolgen.

Geslaagde run met hulp van buddy, hond en co-runner

Ik vond het een zeer geslaagde run waar we alle drie met plezier op terugkijken. Ook Wiggles kreeg aan de finish een dik verdiende medaille omgehangen. Hij heeft altijd met veel plezier en inzet de vele trainingsrondjes meegelopen. Zonder Marjolein was het natuurlijk niet gelukt. Ze is een superfijne buddy. We zijn door onze wekelijkse trainingen heel goed op elkaar ingespeeld. De co-runner een prachtig hulpmiddeltje dat voor ons heel fijn werkt. Ik voel me er erg veilig bij en kan Marjolein nauwkeurig volgen zonder dat daar veel woorden aan te pas komen. Ik had niet gedacht dat ik het uiteindelijk zo leuk zou vinden en ik kan het iedereen aanraden om aan een Obstacle run mee te doen.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: