Direct door naar content
Bekijk deze vette trailers voor de Paralympics afbeelding nieuwsbericht

Bekijk deze vette trailers voor de Paralympics

19 augustus 2021

Volgende week beginnen de Paralympische Spelen in Tokio. Als opwarmer naar dit grote sportevenement verschijnen nu op internet verschillende vette trailers om de paralympische sporters in de schijnwerpers te zetten. We zetten een aantal van de nieuwe en oudere video’s voor je op een rijtje.

De Britse tv-zender Channel 4 heeft van de trailer voor de Paralympics ondertussen een ware traditie gemaakt. Die video’s zijn een aankondiging van de uitzendingen rond de Spelen, waarbij de paralympische sporters echt even op een podium worden gezet.

Super Humans

Bij Londen 2012, toen de Spelen in eigen land waren, maakte Channel 4 bijvoorbeeld al een video over de paralympiërs als supermensen. Op de afsluitende zin in die video “meet the superhumans”, werd ook bij Rio 2016 verder gegaan. In die video zie je nog meer mensen met een beperking die iets bijzonders kunnen. Zo wordt het nummer “Yes, I can” begeleid door een drummer die met zijn tenen speelt. Even genieten van deze trailer:

In de nieuwste video voor Tokio doet Channel 4 nog een schepje boven op hun eerdere werk. In ‘Super. Human’ laten ze zien wat erbij komt kijken om een paralympiër te zijn. Met de nodige Britse humor laten ze zien hoe vijf jaar bloed, zweet en extreme opoffering eruitzien.

Met Rammstein

Kan het nog vetter? Jazeker, dachten ze in Duitsland. Daar vroegen ze of Rammstein even wat gitaren onder de beelden van de Duitse paralympiërs konden zetten. De atleten vertellen op het bekende nummer ‘Ich Will’ wat hun ambities voor Tokio zijn. Wat vooral mooi gedaan is dat tot halverwege de beperking van de sporters bewust uit beeld wordt gelaten. Als Rammstein losgaat draait de camera naar beneden en zie je pas de blades van de sprinter.

Mocht je nog niet geïnspireerd zijn van de bovenste video’s dan doet deze trailer vast wel iets met je:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: