Direct door naar content
MEE Bruggenbouwen ondersteunt mensen die niet altijd op eigen kracht mee kunnen doen aan de samenleving afbeelding nieuwsbericht

MEE Bruggenbouwen ondersteunt mensen die niet altijd op eigen kracht mee kunnen doen aan de samenleving

31 augustus 2021

De meeste mensen willen gewoon meedoen net als iedereen. Bijvoorbeeld door een cursus te volgen, op bezoek te gaan bij iemand of te sporten. Soms is het lastig om dit in je eentje voor elkaar te krijgen. Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld een beperking of ziekte hebt of gewoon iets lastig vindt. Het kan spannend zijn om zelf de eerste stap te zetten, of je hebt het gevoel dat andere mensen je niet begrijpen. Hierdoor doe je misschien nu niet mee aan activiteiten, terwijl je dat eigenlijk wel wil.

MEE Gelderse Poort werkt met Bruggenbouwers die je hierbij op weg kunnen helpen. Deze bruggenbouwers zijn studenten van de Hogeschool of vrijwilligers die de buurt/dorp/stad goed kennen. De Bruggenbouwer kijkt samen met jou wat je wilt en hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Jullie werken in 20 weken aan:

  1. Nieuwe mensen leren kennen (door bijvoorbeeld samen te gaan kijken in het wijkcentrum of te gaan sporten)
  2. Het contact met mensen die je al kent verbeteren (door bijvoorbeeld samen aan andere mensen uit te leggen wat jij wel en niet kunt)
  3. Nieuwe dingen leren die het makkelijker maken om mee te doen (bijvoorbeeld het leren omgaan met de computer of leren hoe je iemand belt of iets vraagt aan een vreemde)

Wil je meer weten over Bruggenbouwen van MEE Gelderse Poort? Kijk dan op de website.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: