Direct door naar content
Kijk hoe Tessa een flikflak maakt met prothese! afbeelding nieuwsbericht

Kijk hoe Tessa een flikflak maakt met prothese!

02 september 2021

Ken je dat gevoel van nieuwe schoenen? Dan wil je daar toch het liefst mee door de kamer dansen en rennen? Dat is precies wat Tessa Puma deed met haar nieuwe dansprothese. De jonge danseres was dolblij en maakte gelijk een flikflak om de nieuwe vering uit te proberen.

Tessa laat precies zien wat een goed sporthulpmiddel betekent als je een beperking hebt: vrijheid! Door een infectie in haar bloed had ze op zesjarige leeftijd een hele kleine kans om te overleven. Uiteindelijk bleek amputatie van haar linkerbeen tot boven haar knie de enige overlevingskans. Als klein meisje hield ze al van dansen en dat deed ze ook op hoog niveau. Toen ze na haar operatie weer bij haar dansgroep kwam om te kijken was ze vastberaden om terug te komen. Een paar weken nadat ze haar eerste beenprothese kreeg, stond ze weer in de dansstudio om met haar nieuwe been te leren dansen.

Positiviteit

Dat dansen met haar blade heeft ze inmiddels goed onder de knie, want ze treedt overal op in de VS. Ze wil het liefst de hele wereld laten zien wat positiviteit en vastberadenheid kunnen doen! Met dit filmpje steelt ze in ieder geval op de socials de harten van vele mensen, want kijk eens hoe makkelijk ze die flikflak maakt met haar prothese:

 

Heb jij voor jouw sport ook een sporthulpmiddel nodig of wil je dat een keer proberen? Kijk dan bij Uniek Sporten Hulpmiddelen voor alle mogelijkheden en meer advies.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: