Direct door naar content
Frame Running clinic op de Kleine Prins afbeelding nieuwsbericht

Frame Running clinic op de Kleine Prins

07 september 2021

Op 21 september, tijdens de Nationale Sportweek, gaan leerlingen van Mytylschool De Kleine Prins uit Hilversum kennismaken met de sport Frame Running. De clinic wordt verzorgd door de ervaren Frame Running trainers van atletiekvereniging Triathlon (Amersfoort) en atletiekvereniging Zuidwal (Huizen). Op deze manier hoopt Frame Running NL, in samenwerking met de docenten van de Kleine Prins en Team Sportservice 't Gooi, meer bekendheid te geven aan de sport.

Wat is Frame Running?
Frame Running (ook bekend als RaceRunning) is een para-atletieksport. Een Running Frame is een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun, drie wielen en een stuur. Sporters bewegen zich voort door hun voeten te gebruiken. Het geeft hen zo de mogelijkheid om te lopen of zelfs te rennen. Frame Running wordt aangeboden bij een aantal (reguliere) atletiekverenigingen, zoals AV Zuidwal in Huizen.

Bij Frame Running werk je aan conditie, kracht en behendigheid en kun je deelnemen aan allerlei verenigingsactiviteiten en bijvoorbeeld ook aan wedstrijden en loopevenementen. Trainingen zijn meestal op de atletiekbaan, maar vinden bij sommige verenigingen ook plaats in het bos of in een park.

Bekijk hier een video van een Frame Running training in Rotterdam.

In Nederland zijn zo'n 40 atletiekverenigingen waar je aan Frame Running kunt doen. Alle atletiekverenigingen vind je op de website van Frame Running Nederland.

Voor wie?
De sport Frame Running is geschikt voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, spina bifida of syndromen), die in het dagelijkse leven een rollator of rolstoel gebruiken om zich voort te bewegen. Het is ook mogelijk om aan Frame Running te doen als je een beperkte handfunctie hebt.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie tijdelijk contact op met de vervangende regiocoördinator Aangepast Sporten, Sandra van Wijhe-Faase, via svanwijhe@teamsportservice.nl

Volg de Facebook en Instagram van Team Sportservice 't Gooi en blijf op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten in deze regio.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: