Direct door naar content
Het succesverhaal van sportcoach Claudia uit de gemeente Breda afbeelding nieuwsbericht

Het succesverhaal van sportcoach Claudia uit de gemeente Breda

08 september 2021

Elke week een andere gemeente, met een ander verhaal en andere uitdagingen. Met deze week: Sportcoach Claudia uit de gemeente Breda.

Ik kwam in contact met een vijftiger die midden in het leven stond en te maken kreeg met een herseninfarct. In een klap stond alles op losse schroeven.  Na een lang traject begon hij opnieuw in Breda. Ook vond hij mede dankzij ons weer de sporten die bij hem passen.

Naar het bourgondische Breda
Na het revalidatie traject besloot hij helemaal opnieuw te beginnen in Breda. Hij verhuisde van Twello naar Breda. Hij heeft vroeger in Breda in militaire dienst gezeten en de HEAO gedaan, dus was al bekend met de stad. Daarnaast sprak het bourgondische van de stad hem aan. Stilzitten is niks voor hem. Hij deed al aan fitness bij een sportschool in Apeldoorn, om zijn spieren en gewrichten soepel te houden en zijn begeleider raadde hem aan om daarmee door te gaan in Breda. Hij gaf de gegevens van Breda Actief en de de eerste ontmoeting tussen ons was een feit. 

Een vol leven
Samen hebben we een wensenlijst gemaakt. We waren op zoek naar een sportschool met goede begeleiding en een rustige sfeer. Verder was het sociale aspect belangrijk. Als je in een groepje sport, dan helpt dat om ook echt te komen.

Hoewel de sporten die hij vroeger deed, zoals voetbal en tennis, niet meer haalbaar zijn, heeft hij dankzij onze gesprekken verschillende sporten gevonden die bij hem passen. Zo doe hij aan fitness bij Fysiotherapie Breda West, wandelt hij in een wandelgroep, zwemt bij Sonsbeeck en fiets hij af en toe met een elektrische fiets door de bossen, ook golft hij bij De Haenen in Teteringen en op aanraden van een goede kennis heeft hij ook proeflessen yoga gedaan. 

Energie
Het sporten zorgt ervoor dat hij meer energie heeft voor alles wat hij doet. Soms vragen mensen hem of hij niet teveel hooi op zijn vork neemt. Maar hij weet zelf heel goed waar die drive vandaan komt: “Het verschil met wat hij vroeger allemaal deed en kon is groot. Maar hij wilt graag mee blijven doen en niet bij de pakken neerzitten. Vooral relevant blijven is een belangrijke drive voor hem.

Enthousiast
Ook na het vinden van passende beweegactiviteiten hielden we contact. Zo kreeg ik de volgende appjes tijdens het na-traject: "Ik ben ACTIEF aan de slag gegaan met jouw lijstje. Ik ben er heel blij mee!"  gevolgd door: "Dank voor jouw prima suggestie, je bent een topper!". Dit maakt het werk extra leuk. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: