Direct door naar content
Terugblik: Brabantse medailleregen op de Paralympics! afbeelding nieuwsbericht

Terugblik: Brabantse medailleregen op de Paralympics!

21 september 2021

Wat hebben we genoten van de prachtige prestaties van onze paralympische sporters in Tokio. Maar liefst 59 medailles behaald, waarvan 25 keer goud! Een fantastisch resultaat, waarmee Nederland op de 5e plaats eindigde op de medaillespiegel. Een ongekend succes, mede behaald door onze Brabantse sporters. Want wat als Brabant een land zou zijn? Dan zouden 'we' 22e van de wereld zijn geweest met 13 keer eremetaal. Het Brabants Dagblad maakte er een mooi item van. 

Speciale felicitaties voor de topsporters uit onze regio. Kimberly Alkemade (Atletiek, 200 m. sprint) en Maikel Scheffers (rolstoeltennis) uit 's-Hertogenbosch behaalden allebei een prachtige bronzen medaille. Hoe deze helden zelf terugblikken op hun prestaties? In een eerlijke blog vertelt Kimberly over haar ervaringen in Tokio en Maikel vertelt zijn verhaal in het BD

Kimberly is het uithangbord van Vughtse Sportclub Prins Henrik. Een inclusieve vereniging waar er volledige acceptatie is van beperkte en niet-beperkte atleten binnen de club. 

Meer weten over onze paralympische sporthelden? Kijk op de webpagina TeamNL 

Droom je ook van een medaille op de Paralympics? NOC*NSF is op zoek naar nieuwe talenten. Kijk voor meer informatie op: Paralympische Talentdag - NOCNSF

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: