Direct door naar content
100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht afbeelding nieuwsbericht

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

21 september 2021

Afgelopen week werd de Onbeperkte Elfstedentocht verreden in Friesland. Verspreid over vijf dagen kon iedereen met een beperking op een fiets, in een rolstoel, handbike of met een rollator een deel of de gehele route langs de elf Friese steden rijden. Net als de schaats Elfstedentocht wordt dit bijzondere sportevenement al langzaam een begrip in heel Nederland. Bij de tweede editie deden al honderd deelnemers uit het hele land mee.

De Onbeperkte Elfstedentocht is echt een evenement waar iedereen naar zijn mogelijkheden aan mee kan doen. De totale tocht is weliswaar 237 kilometer lang, maar iedere deelnemer mag zelf bepalen hoe en welke afstand van de route wordt afgelegd. Jennete Mooibroek had zich daarom ook ingeschreven voor het evenement. “Dat maakt het ook zo leuk, dat iedereen welkom is en dat iedereen zich er goed bij voelt. Voor sommige mensen is 100 meter per dag al een topprestatie."

Elfstedenkruisje voor Christien

Voor iedere prestatie werd even hard geklapt en iedereen kreeg ook een welverdiend Elfstedenkruisje. Christien Ridderbeek-Demarteau was bijvoorbeeld helemaal uit Limburg gekomen om iedere dag 500 meter te lopen met haar rollator. Zie hier hoe haar dat verging:

 

Christien Ridderbeek-Demarteau is speciaal vanuit Limburg gekomen om aan de Elfstedentocht mee te doen! Iedere dag loopt ze 500 meter👏🏻🤩

Posted by De Onbeperkte Elfstedentocht on Friday, September 17, 2021

Jongste deelnemer

Levi Wijnholds uit Dronten was met zijn 14 jaar de jongste deelnemer. Hij heeft aangeboren hersenletsel, maar op zijn nieuwe fiets liet hij tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht zien dat hem die beperking niet in de weg zit. Tussen de honderd deelnemers zaten nog veel meer helden zoals Levi, want iedereen bracht zijn eigen verhaal mee naar de finish. Iedere dag werden de deelnemers dan ook feestelijk onthaald. Het grootste feest was natuurlijk op de laatste dag in Leeuwarden, waar je hieronder mooie beelden van kunt zien.

Dromen van 500 deelnemers

De organisatie kijkt met trots terug op de tweede editie en kijkt ook al vooruit naar volgend jaar, want ze willen het evenement laten groeien met veel meer deelnemers. "Ik spreek zoveel mensen die bij de finish zeggen dat ze nog andere mensen kennen die dit ook moeten meemaken”, zei organisator Niels Krijnen. “Als we volgend jaar weer keer drie gaan, kom je uit op 300 deelnemers. Een droom is 500."

Donderdag 23 september is om 18.20 uur een documentaire over de Onbeperkte Elfstedentocht te zien in het programma Noord-Zuid-Oost-West. Hier alvast een voorproefje:

 

Voor Omrop Fryslân en Omroep MAX volgden wij 100 helden tijdens de De Onbeperkte Elfstedentocht donderdag 23 september om 18.20 te zien op NPO2.

Posted by André Minkema on Tuesday, September 21, 2021

Bron: NOS.nl / Omroep Friesland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: