Direct door naar content
Tandemracefiets in actie tijdens de KNWU para-cycling wedstrijd "move Foreward" in Utrecht afbeelding nieuwsbericht

Tandemracefiets in actie tijdens de KNWU para-cycling wedstrijd "move Foreward" in Utrecht

04 oktober 2021

Op zaterdag 18 september jl. heeft het Trias Tandem Team meegedaan aan haar eerste para-cycling tandemwedstrijd.

Na zes weken trainen, op de door het Fonds Gehandicaptenfonds en Invictus Games gedoneerde tandemracefiets, dachten Jako (piloot) en Gideon (stoker) dat ze daar al wel aan toe waren, dus schreven zij zich in voor de KNWU para-cycling wedstrijd ‘Move forward’ in Utrecht.

De ontvangst in Utrecht was zeer hartelijk, het contact met de andere renners ontspannen en gezellig totdat het startschot viel. Binnen één ronde kwamen Jako en Gideon erachter, dat tandem racen toch wel een heel serieuze tak van sport is met zeer hoge snelheden, waar je niet zo maar even aan meedoet. Uiteindelijk kamen ze uitgeput, total loss en als laatste over de finish. Ze waren wel tevreden, omdat ze de finish gehaald hadden en nog nooit zo lang, zo hard hadden gekoerst.

Deze winter zal het Trias Tandem Team hard trainen met het doel volgend seizoen hoger te finishen.

Mocht je een keer willen ervaren wat tandem racen is, dan kun je bij HSK Trias proeflessen volgen. Op hun website vind je meer informatie. (www.hsktrias.nl)

 

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: