Direct door naar content
Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven afbeelding nieuwsbericht

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

13 oktober 2021

Mis jij gebarentolk Irma Sluis van de coronapersconferenties ook zo op tv? Dan hebben we goed nieuws: ze is binnenkort te zien in een nieuw programma over gebarentaal Hands Up. Dit is het eerste televisieprogramma met dove en slechthorende kandidaten. Dove of slechthorende kinderen strijden hierbij samen met BN’ers in duo’s om de Hands up Trofee. Het gaat daarbij om de vraag: wie kan zich het beste verstaanbaar maken in gebaren?

Op TV zijn vooral horende mensen te zien. Sommige programma’s worden al met tolken Nederlandse gebarentaal vertaald, zoals de journaals en de persconferenties van het kabinet. Het programma Hands Up wil de rollen eens omdraaien en juist de gebarentaal als voertaal van het programma gebruiken. De KRO-NCRV wil hiermee een brug slaan tussen alle dove, slechthorende en horende mensen in Nederland. Dat doet het programma door de Nederlandse gebarentaal, die sinds een jaar erkend als is als officiële Nederlandse taal, in de schijnwerpers te zetten.

Zes duo’s

De duo’s moeten tijdens het programma elke week allerlei opdrachten uitvoeren waarbij ze alleen in gebaren met elkaar mogen communiceren. Ze worden zo getest of ze elkaar begrijpen en of ze op dezelfde golflengte zitten. Na iedere aflevering valt steeds één duo af en uiteindelijk gaat één duo naar huis met de Hands Up trofee. De duo’s die de strijd met elkaar aangaan zijn: musicalacteur Jamai Loman en Isabelle, Youtuber Marije Zuurveld en Douae, Actrice Esmée van Kampen en Joshua, Tiktokker Nienke van Dijk en Kjell, Acteur/presentator Niek Roozen en Tessa, DJ/Twitcher Daniel Lippens en Tom.

Irma Sluis en Ingmar Felicia

Het nieuwe kinderprogramma is vanaf 13 november op NPO Zapp te zien en wordt gepresenteerd door Irma Sluis en Radio 538 DJ Ingmar Felicia. Irma: “Ik vind het een eer te mogen meewerken aan dit programma. Zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen!”

Bij het programma wordt ook een website gelanceerd om zelf gebaren te leren. Op die manier kan heel Nederland ruim honderd gebaren van begroeten tot het wijzen van de weg leren. Bekijk ook deze persconferentie van Irma en Ingmar als aankondiging:

 

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: