Direct door naar content
Man zonder benen beklimt berg in Nepal afbeelding nieuwsbericht

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

14 oktober 2021

Bergbeklimmer Rustam wil graag laten zien dat niets onmogelijk is. Dat heeft hij meer dan laten zien door een berg van 8000 meter in Nepal te beklimmen. Wat zijn prestatie zo bijzonder maakt? Hij klom naar de top zonder benen!

Rustam was parachutist, maar bij een ongeluk kwam hij verkeerd terecht en moesten uiteindelijk zijn beide benen worden geamputeerd. Hij heeft zich door zijn beperking nooit laten tegenhouden en heeft zijn passie voor extreme sporten niet weggestopt. In het beklimmen van een 8000 meter hoge top in Nepal vond hij zijn ultieme uitdaging. Bij de tocht door de sneeuw en langs rotswanden werd hij bijgestaan door een heel team van professionele klimmers.

Missie volbrengen

Door de kou en harde wind werd het een zware tocht waar ze 34 dagen voor nodig hadden. “De top halen was niet niks. Ik heb echt iets ongelofelijks gedaan. Ik kan het nog steeds niet geloven”, zei hij geëmotioneerd. Het bereiken van de top zag hij als een manier om anderen te inspireren. “Ik wilde deze missie per se volbrengen, want ik wil graag laten zien dat alles mogelijk is. Als je het maar probeert.”

Bekijk hier een item over de tocht bij het Jeugdjournaal:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: