Direct door naar content
Start rolstoelschermen in Den Haag afbeelding nieuwsbericht

Start rolstoelschermen in Den Haag

15 oktober 2021

Vanaf nu kan iedereen die gebruik maakt van een rolstoel schermen in Den Haag. Schermzaal Ter Weer (www.terweer.nl) aan de Sportlaan biedt vanaf vandaag rolstoelschermen aan.

De directeur sport van de gemeente Den Haag Peter van Veen gaf op 10 oktober het startschot tijdens het 5e Hofstad Randstadtoernooi dat werd gehouden in Den Haag. Van Veen: "Rolstoelschermen heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Het is een mooie aanvulling op het aanbod in de stad voor sporters met een fysieke of mentale uitdaging. Ik feliciteer Schermzaal Ter Weer met dit initiatief en wens ze heel veel nieuwe leden toe die afkomen op het rolstoelschermen."

Maître Floris Nonhebel van Schermzaal Ter Weer: "Rolstoelschermen past bij het Randstadtoernooi. Doel van het toernooi is zoveel mogelijk mensen te laten schermen. We zijn heel blij dat we nu ook rolstoelschermen kunnen aanbieden. We merken nu al dat er belangstelling voor is. Scholen in het speciaal onderwijs hebben bijvoorbeeld al bij ons geïnformeerd over mogelijkheden voor hun leerlingen."

Namens het Bestuur van Schermzaal Ter Weer zei voorzitter Arthur Van
Buitenen: "Met dank aan de Schermbond en de Johan Cruyff Foundation gaat met de start van rolstoelschermen in Den Haag voor ons een grote wens in vervulling. We breiden hiermee ons aanbod uit om zoveel mogelijk mensen met schermen te laten kennismaken. Naast jeugd en speciaal onderwijs willen we ook ouderen die moeilijker ter been zijn schermen aanbieden.
We zien in andere steden dat hier een kans ligt om iedereen in beweging krijgen en te houden."

Rolstoelschermen is in Nederland gestart. De gemeente Eindhoven had de primeur. Met Elke Lale van Achterberg heeft Nederland een schermster op Paralympisch niveau. Zij is een groot voorvechtster van rolstoelschermen in Nederland. In totaal zijn in Nederland ongeveer
2.500 schermers actief. In de regio Den Haag is Schermzaal Ter Weer de grootste vereniging met ongeveer 80 schermers. De belangstelling voor schermen is na corona alleen maar toegenomen. Elke 2 maanden start bij schermzaal Ter Weer een introductiecursus. Wil je ook een keer schermen proberen? Meer informatie op www.terweer.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: