Direct door naar content
Reade en sporters blijven in beweging afbeelding nieuwsbericht

Reade en sporters blijven in beweging

18 oktober 2021

Investeren in duurzame zorg vraagt om duidelijke keuzes

De behandelingen bij Reade zijn erop gericht om cliënten weer in beweging te krijgen, om na de behandeling zo zelfstandig als mogelijk in hun eigen leefomgeving te kunnen functioneren en zo veel mogelijk uit hun leven te halen. Om zo veel mogelijk mensen te helpen, richt Reade zich op haar kernactiviteiten: medisch specialistische revalidatie en reumatologie. Dat vraagt om heldere keuzes en om brede samenwerking.

Eén van die keuzes is om het commerciële sportcentrum van Reade op een andere manier voort te zetten. Ooit door Reade gestart omdat er in de stad weinig tot geen aangepast sport- en beweegaanbod aanwezig was en vanuit onze overtuiging omtrent het belang van blijven sporten en bewegen. Onze overtuiging is onveranderd. Wat wel is veranderd, is het aantal groeiende aanbieders van aangepast sporten in Amsterdam. En de manier waarop je het kunnen blijven sporten en bewegen in de praktijk het beste organiseert.

We weten dat de huidige abonnementhouders die in het sportcentrum in groepsverband sporten, heel graag bij Reade blijven sporten. Vanwege de expertise en de goede begeleiding, maar ook om elkaar. Want gedurende al die jaren samen sporten is er een band ontstaan en we begrijpen dat de sociale omgang met lotgenoten ook heel belangrijk is.

Daan van Duin, bedrijfskundig manager Revalidatie: “Sporten in groepen levert veel op. Sportief, maar ook in het delen van (levens)ervaringen. Hier gaan wij niet aan voorbij. Onze inzet is er daarom op gericht om met diverse aanbieders van aangepast sporten ook het gewaardeerde groepssportaanbod zoveel mogelijk continuïteit te geven”.

Het Sportloket van Reade begeleidde de afgelopen maanden meerdere sporters naar een passende sportfaciliteit in hun eigen omgeving. Voor de (ca. 50) groepssporters voerde Reade gesprekken met diverse aanbieders. Eén van die partijen waar we mee samenwerken is RevalideerThuis en die hebben we op de bijeenkomst van 13 oktober jl. aan de abonnementhouders voorgesteld. We zijn bijzonder tevreden over het verloop van deze constructieve avond, met dank aan alle aanwezigen en natuurlijk Roselien van Enst (RevalideerThuis). Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat het commercieel sportaanbod op de locatie Dr. Jan van Breemenstraat toegankelijk blijft voor de huidige abonnementhouders en bieden wij hun de mogelijkheid om samen te blijven sporten. Daarnaast maakt RevalideerThuis haar diensten in het sportcentrum ook toegankelijk voor andere mensen die op zoek zijn naar een passende sport.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden om (door) te sporten op de locatie Dr. Jan van Breemenstraat? Neem dan contact op met RevalideerThuis via +31616369793 of info@revalideerthuis.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: