Direct door naar content
Het succesverhaal van sportcoach Gitte uit de gemeenten Roosendaal & Zundert afbeelding nieuwsbericht

Het succesverhaal van sportcoach Gitte uit de gemeenten Roosendaal & Zundert

18 oktober 2021

Elke week een andere gemeente, met een ander verhaal en andere uitdagingen. Met deze week: Sportcoach Gitte uit de gemeenten Roosendaal en Zundert

Passende beweegactiviteit
Hoi mijn naam is Gitte en ik ben als Buurtsportcoach in de gemeenten Roosendaal en Zundert betrokken bij Uniek Sporten West-Brabant.Net voor de zomervakantie kreeg ik een belletje van iemand die opzoek was naar een passende beweegactiviteit. Meneer heeft tweejaar geleden helaas een beenamputatie moeten ondergaan tot net boven de knie. Na een lang revalidatietraject is meneer ondertussen zo ver dat hij graag weer bij een vereniging aan wil en kan sluiten. Naast dat het goed is voor hem, gaf hij ook aan dat hij het sociale aspect hierin enorm belangrijk vindt.

Plaatselijke tafeltennisvereniging
Tijdens de revalidatie heeft hij veel tafeltennis gespeeld en dit vond hij toen eigenlijk al heel erg leuk. Destijds heeft hij dit veel gedaan vanuit de rolstoel maar hij wilde dit ook graag ‘gewoon’ staande proberen. Zo heb ik contact opgenomen met de plaatselijke tafeltennisvereniging in Roosendaal.

Wekelijks
Ik heb uitgelegd waar eventueel rekening mee gehouden moest worden en samen met meneer in kwestie en de tafeltennisvereniging een afspraak gemaakt om eens langs te komen. Hij was gelijk zo enthousiast dat hij na zijn proeftraining gelijk lid is geworden en nu wekelijks iedere woensdagavond graag een balletje overslaat!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: