Direct door naar content
Eerste wedstrijd voetbaltoernooi 'Zin In' in Wolfheze, groot succes! afbeelding nieuwsbericht

Eerste wedstrijd voetbaltoernooi 'Zin In' in Wolfheze, groot succes!

14 oktober 2021

Afgelopen vrijdag, 8 oktober, vond dan eindelijk de eerste wedstrijddag plaats van het ‘Zin In’ zaalvoetbaltoernooi. Door de coronaperiode is de start een aantal keren opgeschoven maar deze zonnige vrijdag mochten de voetballers dan eindelijk aan de slag!

Betrokken partijen
Om 13:00 werd het toernooi geopend door de verschillende betrokken partijen. Zo was initiatiefnemer Pro Persona aanwezig, Sport,- en Beweegteam Renkum, Uniek Sporten en werd door het Renkums Sportakkoord een cheque overhandigd. De aftrap werd gedaan door directeur van Pro Persona, Frank Hengeveld, daarna konden de eerste twee teams aan de wedstrijd beginnen.

Glimlachende gezichten op het veld en in het publiek
In deze eerste wedstrijd mochten de voetballers van Pro Persona en Woonzorgnet tegen elkaar strijden. Het werd uiteindelijk een intensieve en uitdagende wedstrijd voor beide partijen. Maar ook het plezier en enthousiasme van zowel voetballers als publiek was merkbaar. Het was mooi om te zien dat niet alleen de spelers naar deze wedstrijddag uitkeken, maar ook andere cliënten van Pro Persona waren naar de gymzaal gekomen om te kijken naar de wedstrijd. Een aantal spelers hadden zelfs het thuisfront uitgenodigd om hen aan te moedigen. Hieruit blijkt maar weer hoeveel een wedstrijd kan betekenen. Een uur later eindigde de partij met een eindstand van 18-14 in het voordeel van Pro Persona.

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen Pluryn en AZC Wageningen in actie. Ook hier werd het een spannende wedstrijd. Waren de jongeren van Pluryn de eerste minuten nog wat onder de indruk van de tegenstander, even later wisten zij met goed teamwork zich prima staande te houden. En ook tijdens deze wedstrijd zag je veel schouderklopjes, een duim omhoog naar elkaar en vele glimlachende gezichten. Het resulteerde in een 19-11 eindstand met winst voor het AZC.

Deelnemers met psychische problemen en gedragsmatige problematieken
Alle deelnemende organisaties bieden hulp aan jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme. Door dit voetbaltoernooi hebben de deelnemers weer wat om voor te trainen en om naar uit te kijken. Zoals één van de begeleiders ook aangaf “even weer een momentje van het complex af”. Kortom, deze eerste wedstrijddag was een succes. Op naar de tweede wedstrijddag op vrijdag 22 oktober!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: