Direct door naar content
Aangepast sportaanbod nog inzichtelijker! afbeelding nieuwsbericht

Aangepast sportaanbod nog inzichtelijker!

19 oktober 2021

Er was al de website van Uniek Sporten waar al het aangepaste sport en beweegaanbod in de Peel op te vinden is. Maar sinds kort is er ook een boekje Uniek Sporten de Peel waarin al het aanbod in de regio te lezen is!

 

Het boekje staat vol met aangepaste sport en beweegmogelijkheden voor mensen die een beperking of aandoening hebben en niet bij regulier sport en beweegaanbod terecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis, G-voetbal of aangepast dansen. Het boekje zal onder andere verspreid worden bij het Speciaal Onderwijs & zorginstellingen.

 

Beweegcoach

Lisanne van der Veen, beweegcoach bij Uniek Sporten de Peel, hoopt dat met het boekje meer mensen de weg weten te vinden naar passend sportaanbod. “Voor veel mensen met een beperking is het vaak een warboel aan informatie stromen en willen ze wel iets met sporten of bewegen doen maar weten ze niet hoe. Met dit boekje hopen we de mogelijkheden beter inzichtelijk te maken.”

 

Boekje ontvangen of heb je een sport/beweegvraag?

Lisanne helpt ook mensen op weg in hun zoektocht naar passend sport en beweegaanbod, daarnaast kan ze ondersteunen in aanvragen van sporthulpmiddelen of het zoeken naar financielen voorzieningen.

Heb je een vraag of wil je het boekje ontvangen?  Neem dan contact op met Lisanne via depeel@unieksporten.nl of bel naar 049-2347071

Je kunt het boekje ook digitaal bekijken via de volgende link: https://boekjes.sportencultuurimpuls.eu/uniek-sporten-peel-2021/mobile/index.html#p=44 

De volgende gemeenten zijn aangesloten bij Uniek Sporten De Peel: gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Brabant is opgedeeld in zeven regio’s met elk een eigen sportloket. In heel Brabant ondersteunen beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bij het vinden van een passende sport of beweegactiviteit.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: