Direct door naar content
Wandelen: een verslavend virus. Nu ook bij HAC! afbeelding nieuwsbericht

Wandelen: een verslavend virus. Nu ook bij HAC!

08 november 2021

Corona is nog lang niet de wereld uit. Maar gelukkig grijpt er ook een gezond virus om zich heen: het wandelvirus! In mijn buurt zie ik veel meer mensen wandelen, in kleine groepjes of soms ook alleen. Wandelen prikkelt de zintuigen, je bent lekker buiten in de natuur, ontdekt nieuwe gebieden, hebt contact met andere mensen én je wordt en blijft er fit van.

Ben je er eenmaal aan begonnen, dan groeit wandelen al snel uit tot een hobby. Je kunt het immers altijd en overal doen. Je kunt kleine doelen hebben of grote (verre) prestaties neer willen zetten. En ben je altijd maar druk? In het dagelijkse leven rennen we van hot naar her, maar bij wandelen kom je terug in een aangenaam traag tempo.

Maar wat als je wel wilt gaan wandelen maar je geen wandelmaatje hebt? En je er in je eentje niet toe komt of niet goed durft te gaan wandelen. Of misschien heb je wel wandelmaatjes, maar die lopen te snel of te ver voor jou? Misschien heb je zelfs wel hard gelopen maar kun je dat nu niet doordat je een blessure hebt?

Voor al die mensen biedt HAC (Helmondse Atletiekvereniging) nu ook wandeltraining aan. Je loopt op zaterdagochtend van 9.15 tot 10.30 uur. Het tempo wordt aangepast aan de groep. We lopen voor de gezelligheid én voor de conditie. Misschien kunnen we samen naar een doel toewerken? Je bent welkom!

Kun je nu nog geen uur wandelen, bijvoorbeeld door een (chronische) beperking? Wil je gericht werken aan het opbouwen van je conditie? Dan is het voorbereidend Fitstap programma iets voor jou! Het is een programma van 12 weken waarbij je werkt aan het verbeteren van je conditie, je wandeltechniek en je welzijn. Het programma bestaat uit één groepsles per week en twee maal zelfstandig lopen. Dit doe je aan de hand van de Fitstap App. Aan het Fitstap programma zijn kosten verbonden, we starten op vrijdagochtend 1 oktober van 10.00 tot 11.00 uur.

Na het Fitstap programma kun je aansluiten bij de HAC wandeltrainingen, of bijvoorbeeld bij de wandeltrainingen van lopersgroep Brandevoort. Of met je eigen maatjes op pad gaan!

Meer informatie bij: mariëtte@informa.coach of telefoon 0492 574830.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: