Direct door naar content
Tillift voor Goudse Manege afbeelding nieuwsbericht

Tillift voor Goudse Manege

16 november 2021

In 2019 hebben de 2 Rotaryclubs en JCI van Gouda een – met meer dan 600 deelnemers – uitermate succesvolle Santa Run georganiseerd. Het thema voor de besteding van de opbrengst was “Onbeperkt sporten met een beperking”.

Dit heeft onder andere geresulteerd in een tillift voor De Goudse Manege, zodat mensen met een beperking nu eenvoudig op en af kunnen stijgen. Tijdens de open dag van de Goudse Manege zondag 26 september 2021 werd deze tillift in gebruik genomen.

Mathon Weijers, voorzitter van de Santa Run, droeg de tillift over aan Wilfred Franken en Booy Reuhl, eigenaren van de manege. De Goudse wethouder sport, Michiel Bunnink, onthulde de tillift: “Het is zo belangrijk dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen. De Goudse Manege is sterk met de maatschappij verbonden. Zo zijn dit jaar maar liefst 649 zonnepanelen op het dak geplaatst, goed voor de elektrabehoefte van 85 huishoudens.”

Wat een supermooi bericht op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een beperking!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: