Direct door naar content
Teambuilding is belangrijk in voorbereiding Special Olympics - World Winter Games afbeelding nieuwsbericht

Teambuilding is belangrijk in voorbereiding Special Olympics - World Winter Games

19 november 2021

Met diverse selectieleden uit de eigen regio konden ze er eigenlijk niet omheen: Stichting Sport-Z organiseerde een teambuildingsdag voor Special Olympics Team NL, de Nederlandse selectie voor de Special Olympics - World Winter Games. Maar liefst 29 sporters, waarvan 6 van de Bergens skiclub Il Primo, reizen in januari 2023 af naar Kazan (Rusland) voor dit mondiale evenement. Voor de sporters de kans van hun leven, waarbij zij boven henzelf zullen uitstijgen qua prestaties. Maar ook aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid wordt gewerkt. De basis daartoe werd gelegd bij Outdoorpark Alkmaar.

Samenwerken, elkaar beter leren kennen, focus, presteren; alle onderwerpen kwamen aan bod bij de sportieve dag bij Outdoorpark Alkmaar. Onder begeleiding van de maatschappelijke sportcoaches van Stichting Sport-Z kon Special Olympics Team NL, de selectie die in vier takken van sport deel gaat nemen aan de World Winter Games, flink aan de bak. "Als regiocoördinator van het aangepaste sporten vind ik het belangrijk om te laten zien wat wij kunnen bijdragen aan dit team. Natuurlijk zijn wij geen specialist in de sport die deze topsporters beoefenen, we hebben echter wel de ervaring om met bewegen andere doelen te realiseren dan alleen het verbeteren van de prestatie. Tijdens deze sportieve buitensportdag hebben we de deelnemers ter plaatse zien groeien in hun kunnen. Ik ben erg trots op ze en hoop natuurlijk dat ze in Kazan mooie prestaties gaan neerzetten. Speciale aandacht vanuit ons gaat uiteraard naar het selectieteam uit de gemeente Bergen. Wij moedigen ze thuis vanaf de bank aan, zij moeten daar het werk verrichten. Aan de voorbereiding en inzet zal het in ieder geval niet liggen," vertelt Madeleine Stoop van Sport-Z.

Fotograaf: Rachelle Cornelissen-Wenting (Special Olympics Nederland)

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: