Direct door naar content
Het succesverhaal van sportcoach Anja uit de gemeente Moerdijk afbeelding nieuwsbericht

Het succesverhaal van sportcoach Anja uit de gemeente Moerdijk

23 november 2021

Elke week een andere gemeente, met een ander verhaal en andere uitdagingen. Met deze week: Sportcoach Anja uit de gemeente Moerdijk.

Dart-toernooi
"Afgelopen zomer werd ik benaderd door een ambulant begeleider met wie ik al eerder contact had gehad. Ze vertelde dat Ron een wens had om een dart-toernooi te organiseren voor mensen met een beperking. Ook vroeg ze of ik hem daarbij wilde helpen. Ron had in zijn jonge jaren graag ook zelf meegedaan met de toernooien. Maar als deelnemer werd er wel verwacht dat je zelf goed kon rekenen."

Enthousiast
"Ik vond het gelijk een super leuk idee, hoe mooi is het om deze groep de mogelijkheid te geven om echt mee te doen aan een “Dart-toernooi “. Samen hebben we een datum gepland voor een overleg. We waren er al snel uit om dit jaar een datum te plannen."

Helpen
"In korte tijd hadden we 13 aanmeldingen uit Moerdijk en zelfs daarbuiten.Ook melden er mensen aan die bereid waren om te komen tellen tijdens het toernooi. Anderen kwamen met het idee om voor de muziek te zorgen en de verlichting. Zo mooi om in korte tijd verschillende mensen bij elkaar te hebben die mee wilden helpen om een toernooi te laten slagen."

Geslaagd toernooi
"We hadden iedereen verdeeld in 2 poules en daarna de knock-out ronde. Toen de halve finale en tot slot de finale. We kunnen terug kijken op een geslaagd toernooi. Volgend jaar hopen we er zeker een vervolg aan te geven!"

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: