Direct door naar content
Grote belangstelling voor Blinde Liefde voor Salsa in Arnhem afbeelding nieuwsbericht

Grote belangstelling voor Blinde Liefde voor Salsa in Arnhem

15 november 2021

Op zaterdag 13 november vond voor het eerst een workshop van Blinde Liefde voor Salsa plaats in Arnhem. Klokslag 15:00 stonden zowel visueel beperkten als "goedzienden" in de danszaal van Rozet klaar om te starten met de salsales. Het feit dat er al snel 22 aanmeldingen waren voor deze workshop les blijkt maar weer dat de vraag naar dergelijke lessen groot is. 

Salsa dansen voor visueel beperkten
Uniek Sporten regio Arnhem heeft de organisatie van Blinde Liefde voor Salsa gevraagd of zij deze workshop ook in Arnhem kunnen organiseren. Zij zagen namelijk het aantal sportvragen van inwoners met een visuele beperking stijgen de afgelopen jaren. Blinde liefde voor salsa geeft aan mensen met 0 tot 100% zicht non- visueel salsales. Er was tijdens de workshop in Arnhem dan ook een mooie mengeling te zien van mensen met én zonder een visuele beperking. Tijdens de workshop hield de ervaren docent uiteraard extra rekening met de visuele beperking van de aanwezigen. Er werd dus niet gezegd ‘zet je hand hier’, maar: ‘zet je hand in je linkerzij’. Hierdoor kon iedereen de workshop goed volgen en konden er zelfs al moeilijkere bewegingen geoefend worden.

Kijken naar de mogelijkheden
Na het succes van deze eerste editie wordt er gekeken naar een vervolg. De meeste aanwezigen hebben al aangegeven vaker te willen salsadansen. Er wordt nu gekeken of dat wekelijks, maandelijks of ieder kwartaal wordt. Ook de locatie moet nog nader bepaald worden. Zo kwamen een aantal deelnemers uit de omgeving van Nijmegen. Uiteindelijk wordt er wel altijd gekozen voor een locatie die goed met het openbaar vervoer te bereiken is. Houd de website van Uniek Sporten en Blinde Liefde voor Salsa dan ook in de gaten!

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: