Direct door naar content
Sportmix 14+ (Plezier & Bewegen) afbeelding nieuwsbericht

Sportmix 14+ (Plezier & Bewegen)

30 november 2021

Sportmix 14+ is voor jongeren van 14 jaar en ouder met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of jongeren die baat hebben bij duidelijkheid, structuur en minder makkelijk aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging. De buurtsportcoach organiseert samen met de pedagogen van WijkInContact ,met in de specialisatie gezinscoach of jeugdhulpverlener, op de vrijdagavond op de oneven weken beweeglessen. Waar mogelijk worden de jongeren naar regulier aanbod begeleid en worden er onderling nieuwe sociale contacten opgebouwd. Na aanmelding van een potentieel nieuwe deelnemer wordt er eerst een intakegesprek ingepland. Dit wordt gedaan om op een laag drempelige manier kennis te maken en om de spanning 'deels' bij de deelnemer weg te nemen. 

NIEUWE VRIENDSCHAPPEN

Op de vrijdagavond in de oneven weken, met uitzondering van de schoolvakanties, kunnen de deelnemers in een groep van maximaal 12 jongeren gezamenlijk bewegen. Door het project zie je nieuwe vriendschappen ontstaan. Door corona heeft Sportmix 14+ een lange tijd niet kunnen plaatsvinden. Twee deelnemers, die elkaar hebben ontmoet bij Sportmix 14+, hebben vervolgens zelf initiatief genomen om in beweging te blijven. De jongens zijn elke zondag gaan mountainbiken en doen dit nu nog steeds.  

DOORSTROMING

Naast Sportmix 14+ bieden wij in de gemeente ook Sportmix 7+ aan. Kinderen vinden het vaak spannend om naar de middelbare school te gaan. Wij bieden hun de mogelijkheid om tot de kerstvakantie nog bij Sportmix 7+ deel te nemen, om vervolgens na de kerstvakantie aan te sluiten bij Sportmix 14+ op de vrijdagavond. De ideale situatie is dat de kinderen/jongeren aansluiting vinden bij reguliere sportverenigingen, maar wanneer dit niet mogelijk is blijft sporten en bewegen belangrijk voor deze doelgroep. Wat wij met Sportmix willen is dat deze kinderen onbezorgd plezier kunnen hebben, dit geeft ze het zelfvertrouwen dat ze in de toekomst nodig hebben. Tijdens de beweeglessen leren zij samenwerken en gaat het er om dat zij succeservaringen beleven. Het zelfvertrouwen dat dit oplevert kunnen ze ook in de maatschappij gebruiken. Buurtsportcoach Roben: “Het overwinnen van drempels staat centraal in deze lessen”.

AANMELDEN

Sportmix 14+ is voor jongeren van 14 jaar en ouder met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of jongeren die baat hebben bij structuur en minder makkelijk aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging. De kosten bedragen € 100,- per jaar (circa 20 weken). Sportmix is vrijdagavond op de oneven weken, behalve in de schoolvakantie, van 18:30 tot 20:00 uur in de gymzaal op het sportpark Mariënhoeve (Lekdijk Oost 15A, 3961 MB Wijk bij Duurstede). Doe jij ook mee? Voor meer informatie of aanmelden: www.stichtingwijksport.nl of neem contact op met Roben Schenk van Stichting Wijksport, telefoon 06 33567036 of e-mail roben.schenk@stichtingwijksport.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: