Direct door naar content
Wij zoeken sporters met een fysieke beperking die willen meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek! afbeelding nieuwsbericht

Wij zoeken sporters met een fysieke beperking die willen meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek!

03 december 2021

*HULP GEZOCHT*

Wij zoeken sporters met een fysieke beperking die willen meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek!

 

Sport en bewegen heeft positieve effecten op je gezondheid en op je kwaliteit van leven. Dit geldt voor elke sporter, ook voor sporters met een fysieke beperking. Ongeveer 30% van deze groep sport regelmatig. Een van de nadelen van sport is echter het krijgen van blessures. Dit kan pijn en andere klachten veroorzaken, wat kan leiden tot een verminderde sportdeelname, een medische behandeling of zelfs uitval van sport. Dit geldt voor alle sporters, maar juist mensen voor mensen met een fysieke beperking kan dit voor extra beperkingen zorgen in hun dagelijks leven. Binnen de aangepaste sport is daarmee het voorkomen van blessures, het verminderen van de ernst van een blessure en het verminderen van de gevolgen van een blessure van groot belang.

 

Het doel van deze studie is om sport-gerelateerd gezondheidsproblemen (zoals blessures en ziekte) binnen de aangepaste sport te voorkomen. Om dit te realiseren is een online preventiehulpmiddel ontwikkeld. Om erachter te komen of het hulpmiddel effectief is willen we deze graag testen.

 

Hiervoor hebben we jouw hulp nodig! We zijn op zoek naar sporters met een fysieke beperking (>18 jaar) die willen deelnemen aan dit onderzoek. Deelname kost ongeveer 5 minuten per week tijd. Wil je meer weten over de studie of je al direct aanmelden? Klik op de link of scan de QR code aan het einde van de video. 

http://www.slhamsterdam.com/tipas-study

 

Als er nog vragen zijn of als ik ergens mee kan helpen dan hoor ik dat graag!

 

Met vriendelijke groet,

Het TIPAS team

 

Sietske Luijten (s.luijten@amsterdamumc.nl) / tipas@amsterdamumc.nl

Simone Jenniskens

Evert Verhagen

Thomas Janssen

Joske Nauta

Jasmijn Holla

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: