Direct door naar content
Marieke met CP geniet weer van buiten sporten afbeelding nieuwsbericht

Marieke met CP geniet weer van buiten sporten

06 december 2021

Vroeger genoot Marieke van paardrijden, lekker in de buitenlucht samen met het paard. Maar ze ging studeren en stopte met paardrijden. Na een aantal jaar begon ze weer met sporten. Zo startte ze met zwemmen bij Klimmendaal en ging ze fitnessen. Maar sinds kort heeft ze haar grote liefde “het buitensporten” weer terug gevonden. Dankzij een handbike van Uniek Sporten Uitleen!

Vertel eens wat over jezelf
“Ik ben Marieke, 44 jaar en woon in Arnhem. Ik heb op zeer jonge leeftijd Cerebrale Parese opgelopen waardoor ik onder andere spastisch ben en met een rollator loop. Ik vind sporten altijd heel erg fijn. Het is goed voor mijn lichaam, maar ook voor mijn geest. Tijdens het sporten kan ik mijn gedachten even op andere dingen zetten”.

Hoe ben je terecht gekomen bij Uniek Sporten Uitleen?
“Ik was aan het nadenken over wat mij leuk leek om te doen. Paardrijden gaat niet meer, het is helaas lichamelijk te zwaar. Ik was op zoek naar een andere sport en kwam toevallig op internet de sport handbiken tegen. Ik dacht altijd dat dat niks voor mij was. Via google kwam ik op de website van Uniek Sporten Uitleen terecht. Het leek mij direct een goed initiatief aangezien ik op deze manier niet een aantal weken, maar een aantal maanden het handbiken kon uitproberen. Zo kon ik goed proberen of het toch iets voor mij is”.

Hoe bevalt de uitleen van hulpmiddelen?
"Het bevalt mij heel goed! Ik leen de handbike nu sinds juli. De eerste keer ging ik alleen op pad, maar niet meteen op de openbare weg. Wat was ik moe die eerste keer! Ik heb het voorzichtig opgebouwd en nu rijd ik veel in het bos. Ik vind het weer heerlijk om in de buitenlucht te sporten. Even lekker alleen, met mijzelf, mijn gedachten en de wind door mijn haren. Het gevoel wat ik vroeger met paardrijden had, heb ik nu weer terug! Ik merk ook echt dat mijn conditie vooruitgaat door het handbiken, mijn hartslag gaat ontzettend omhoog tijdens een ritje".

Wat adviseer jij anderen?
"Maak gebruik van de Uitleen! Je kan hierdoor zoveel uitproberen. En niet voor even, maar voor 6 maanden lang! Dat vind ik zo prettig. Natuurlijk is het ook belangrijk voor iedereen om te sporten. Onderwijs, een huis, een baan het is allemaal heel belangrijk, maar sporten hoort eigenlijk ook in dat rijtje thuis. Sporten moet ook een onderdeel van je leven zijn. Ik ben in ieder geval enthousiast. Ik wil na de uitleen periode dan ook zeker zelf een handbike aanschaffen! Ik heb gehoord dat je daar ook nog hulp mee kan krijgen via Uniek Sporten. Dat is prettig aangezien een aanvraag doen per gemeente verschilt. Bij sommige gemeenten is het lastig om goedkeuring te krijgen voor je sporthulpmiddel, en komen er behoorlijk wat kosten bij kijken. Maar ik ga samen met Uniek Sporten mijn best doen, dus hopelijk zie je mij nog vaak in de regio Arnhem handbiken!"

Wil je zelf ook een sporthulpmiddel lenen of misschien al aanschaffen? Ga naar de website van Uniek Sporten hulpmiddelen en vind alle informatie over de gratis uitleen van sporthulpmiddelen of vind hulp bij de de aanschaf van jouw sportrolstoel!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: