Direct door naar content
Parahockey; ouders zijn soms verbaasd wat hun kinderen kunnen afbeelding nieuwsbericht

Parahockey; ouders zijn soms verbaasd wat hun kinderen kunnen

08 december 2021

Bij hockeyclub Kampong in Utrecht vinden ze dat iedereen moet kunnen hockeyen, vandaar dat het devies bij Parahockey luidt; ‘Gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. ‘Parahockey is voor iedereen die niet bij regulier hockey mee kan doen en niet rolstoel gebonden is’, geeft coördinator Bettien Streng aan. Al bijna vijftien is Streng betrokken bij het Parahockey. ‘Het is ingebed bij Kampong. Wij krijgen alle faciliteiten die nodig zijn.'

‘In de tijd dat er strenge maatregelen golden in verband met Covid-19 en we met minder mensen tegelijkertijd op het veld konden trainen, kwam er een veld bij voor ons’, geeft ze aan. Dat is ook nodig aangezien er met een kwetsbare doelgroep wordt gewerkt.

‘Veel van de 18-plussers mochten een tijd niet komen trainen omdat zij in gezinsvervangende tehuizen wonen en daar niet weg mochten om bijvoorbeeld naar een training te gaan.’ Bij Kampong zijn ze dan ook blij dat er weer gesport kan worden en vooral dat de glimlach weer te zien is op de gezichten. ‘Ze vinden het zo leuk allemaal. Het heeft ook geen leden gekost, iedereen wil dolgraag komen hockeyen. Ondanks dat er geen mensen zijn weggegaan, merkte je wel dat de sporters die even niet mochten komen een slechtere conditie hadden gekregen.’ Op de woensdag en zaterdag is er hard gewerkt om de conditie weer terug te brengen.

Bij Kampong spelen momenteel ongeveer vijftig leden Parahockey. ‘Wij hebben een G1, G2, G3 en een LG-team. Dat laatste team speelt in een landelijke competitie. Kunnen geïnteresseerde sporters nog aanhaken bij Kampong? ‘Jazeker. Zonder enige verplichting kunnen zij driemaal op proef meetrainen. Een hockeystick is aanwezig, wel moeten ze zelf voor sportkleding, sportschoenen en scheenbeschermers zorgen. Na deze trainingen zullen de trainers, in samenspraak met de ouders, in alle eerlijkheid bekijken of lid worden verstandig, haalbaar en leuk is.’ Het hockeyseizoen loopt van september tot juli.

Contactgegevens:
parahockey@kamponghockey.nl
06 12 82 33 07

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: