Direct door naar content
Wees welkom in de sport afbeelding nieuwsbericht

Wees welkom in de sport

04 januari 2022

De campagne ‘Welkom in de sport’ wordt uitgevoerd in opdracht van de alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ en het ministerie van VWS. Het doel van de alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ is het werkveld bewust maken van de mogelijkheden en belemmeringen die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen.

Om de ambitie te realiseren dat meer mensen een leven lang sport- en beweegplezier ervaren in een inclusieve sport- en beweegomgeving is bewustwording creëren belangrijk, zodat inclusief sporten en bewegen vanzelfsprekend wordt voor iedereen. Daarvoor is een omslag in het denken en doen over sporten en bewegen nodig.

Het is namelijk zo dat niet iedereen zich welkom voelt in de sport. Alleen zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. En dat is een gemiste kans want juist zij kunnen drempels wegnemen en ervoor zorgen dat iedereen binnen hun club, vereniging of organisatie met plezier kan sporten en bewegen.

De campagne ‘Ik heb het in me, zie jij het ook’ daagt sportaanbieders uit het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving.

Benieuw hoe de sportaanbieders in jou gemeente ervoor staan? Doe samen met hun de inclusiecheck! Beantwoord 10 stellingen, en kom erachter. 

https://www.weeswelkomindesport.nl/#gf_1

Daarnaast kun je via onderstaande link de campagne downloaden en delen binnen jou netwerk. Om zo iedereen mee te krijgen in een sport en beweeg klimaat dat toegankelijk is voor iedereen. https://www.weeswelkomindesport.nl/meedoen/

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: