Direct door naar content
Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking

19 januari 2022

De afgelopen weken hebben alle wethouders sport uit regio Haaglanden de interventieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” wederom ondertekend. Na twee jaar samenwerken op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking wilden zij dit graag continueren. Ook gemeente Pijnacker-Nootdorp sloot voor deze nieuwe overeenkomst aan.

Sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking wordt door de samenwerking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. Op deze manier worden er meer mogelijkheden gecreëerd voor de doelgroep.

De ondertekening zou op 19 december 2021 plaatsvinden tijdens een sportieve dag met verschillende aangepaste sportactiviteiten. Helaas zorgden de coronamaatregelen ervoor dat dit niet door kon gaan. "Ondanks aanhoudende tegenslagen door de maatregelen tegen corona, willen we laten zien dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Door de samenwerking met de omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen voor mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen," aldus de Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer namens alle sportwethouders van de regio Haaglanden. Alle wethouders hebben de overeenkomst en hun puzzelstuk afzonderlijk van elkaar ondertekend, wat resulteerde in de door Charles Crown gelegde puzzel.

De samenwerking heeft als doel om het passende aanbod met betrekking tot aangepaste sporten te vergroten, dat geldt ook voor kennis en kunde en het organiseren van sportdagen in de hele regio.

De intentieovereenkomst is getekend door wethouder Renzen- van Leeuwen (Delfland), wethouder Schrederhof (Delft), wethouder Bredemeijer (Den Haag), wethouder Cnossen (Lansingerland), wethouder van Eekelen (Leidschendam-Voorburg), wethouder Hennevanger (Pijnacker-Nootdorp), wethouder Bentvelzen (Rijswijk), wethouder Zweerts de Jong (Wassenaar), wethouder Varekamp (Westland) en wethouder ter Laak (Zoetermeer).

Foto: Charles Crown - fotograaf: Joris den Blaauwen

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: