Direct door naar content
Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!  afbeelding nieuwsbericht

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

24 januari 2022

Over ruim een maand beginnen de Paralympische Spelen van Beijing 2022. Para-snowboardster Lisa Bunschoten heeft bij het WK in Lillehammer laten zien dat ze straks ook bij de favorieten hoort. In acht dagen tijd pakte onze ambassadrice namelijk al twee gouden medailles!

In het Noorse Lillehammer werd Lisa vorige week al wereldkampioen op het onderdeel ‘banked slalom’. Bij deze spectaculaire race dalen twee snowboarders tegelijk naar beneden over een slalom met hoge kombochten. Lisa was op dat onderdeel de sterktste, net als vorig jaar trouwens.

Snowboardcross

Afgelopen weekend kon ze nog een wereldtitel verdedigen op de snowboardcross. Dit is helemaal een spektakel en heeft wel iets weg van BMX. Bij deze cross moeten snowboarders met vier tegelijk over een parcours afdalen met allerlei obstakels zoals bochten en schansen. Uiteindelijk gaat het erom wie als eerste beneden is, zo simpel is. We kunnen wel proberen uit te leggen hoe spectaculair dit is, maar je kunt het beter zelf bekijken:

Zoals je kunt zien was Lisa al ruim voor de streep zeker van haar zaak. Je hoort haar ook al schreeuwen van blijdschap! En ze kon na de finish ook nog een feestje vieren met een landgenote, want Renske van Beek werd derde. Op Instagram deelde Lisa ook nog een foto die voor haar het gevoel van de zege duidelijk maakte:

 

Foto: Samuel Andersen / IPC

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: