Direct door naar content
Doe mee met de derde Onbeperkte Elfstedentocht! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de derde Onbeperkte Elfstedentocht!

27 januari 2022

Voor een Elfstedentocht op ijs is het nog lang niet koud genoeg, maar diezelfde tocht der tochten kun je ook per fiets, handbike, ebike, driewieler of wandelend afleggen. Dat is precies wat je van 18 tot en met 22 september bij de Onbeperkte Elfstedentocht kunt doen, want dit is namelijk de tocht der tochten zonder beperking. De inschrijving voor de derde editie van deze bijzondere tocht voor iedereen met een beperking of chronische aandoening is al geopend.

Na twee succesvolle edities van de Onbeperkte Elfstedentocht wordt aan het einde van de zomer alweer de derde editie georganiseerd. De Onbeperkte Elfstedentocht gaat over een totale afstand van 235 kilometer langs de elf bekende Friese steden van de gelijknamige schaatstocht. Je hoeft je zeker niet door die afstand te laten afschrikken, want jij bepaalt zelf wat voor afstand je meedoet en hoe je meedoet.

Stel je eigen doel!

Bij je inschrijving geef je aan of je de hele tocht, een dag of maar een deel meedoet. Je bent ook vrij om te kiezen op welke manier je de afstand aflegt. Dat mag met een fiets of handbike, maar lopend of met een rolstoel is ook mogelijk. Zo kun je meedoen op je eigen niveau en kun je tegelijkertijd ook een mooi doel voor jezelf stellen. Daarmee is de Onbeperkte Elfstedentocht echt een tocht zonder beperkingen!

Nog meer deelnemers

Vorig jaar hadden 150 deelnemers zich ingeschreven voor de Onbeperkte Elfstedentocht, dat was al een verdubbeling ten opzichte van het eerste jaar. Organisator Sandy Krynen hoopt daarom dit jaar op nog meer inschrijvingen. Zij ziet dat er een enorme behoefte is aan de tocht. “Het ontroerende is dat iedereen het op zijn eigen manier en met een eigen doel doet. Wat me ook zo ontroerde, was een vrouw die in Sloten 10 meter kwam lopen. Ze had een halfjaar lang met haar therapeut geoefend. Ze was zó trots”, vertelde ze bij Omroep Fryslan

Ga voor alle informatie en inschrijven naar: onbeperkteelfstedentocht.nl

Foto: Facebook Onbeperkte Elfstedentocht

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: