Direct door naar content
Maartens Foundation: Leven met een handicap is topsport. Maar wat eet je? afbeelding nieuwsbericht

Maartens Foundation: Leven met een handicap is topsport. Maar wat eet je?

28 januari 2022

De Maartens Foundation wil kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking op het gebied van houding en beweging ondersteunen na de ziekenhuisperiode. De komende periode organiseert de foundation meerdere workshops over het belang van voeding voor mensen met een handicap.

Voeding & leefstijl + 30 dagen challenge

Goed en gezond eten maken is gedoe. Voor iedereen. Het kost meer tijd en moeite dan een boterham met jam smeren. Als je weinig energie hebt of beperkt bent door je handicap, dan is het nog veel meer gedoe. Daarnaast heb je met een motorische beperking eerder last van verstopping/obstipatie van de darmen. Blaasproblemen spelen ook parten, vaak veroorzaakt door vochttekort omdat genoeg drinken vaak andere praktische problemen opleveren. 

De Maartens Foundation helpt je met het zoeken en vinden van oplossingen en helpt je te bepalen wat je het beste kunt eten en drinken. En wanneer je dat het beste kunt doen. Wat kun je gerust eten en waarop moet je kritisch zijn? En op welk tijdstip kun je het beste eten en drinken.

Samen met voedingsexperts, artsen en ervaringsdeskundigen zijn de workshops samengesteld. Naast kennis en voedingsadviezen en wat ze doen voor je gezondheid worden er ook tips en tricks uitgewisseld. Zo blijf en word je fit, vrolijk en zelfredzaam.

Brenda Frunt, uit het boek Geluk in Beweging, ‘actief in het leven met een beperking’

Brenda Frunt is een autoriteit op het gebied van gezonde voeding, adviseert (para)topsporters en schreef de boeken Goud op je bord en Vast wel! In samenwerking met artsen en ervaringsdeskundigen heeft ze haar inzichten, kennis en expertise gebundeld in vier waardevolle workshops voor de Maartens Foundation. Om mensen te inspireren en motiveren bieden we voeding- en leefstijlworkshops aan. Als deelnemer krijg je veel kennis rondom deze onderwerpen en ervaar je de positieve invloed van de veranderde leefstijl. Via verschillende leuke uitdagingen. Je wordt begeleid en gecoacht om je de nieuwe routine eigen te maken.

Voor wie?

  • Voormalig revalidant, ouders- familie en/of vrienden.
  • Leeftijd vanaf ±16 jaar

Voeding en vitaliteit

  • 30 DAGEN CHALLENGE
  • ONLINE TRAINING

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: