Direct door naar content
Nieuwe sportgroep voor mensen met een chronische beperking 'Fit & Klets' afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe sportgroep voor mensen met een chronische beperking 'Fit & Klets'

03 februari 2022

'Ik val tussen wal en schip', vertelde een bewoonster uit IJsselstein. 'De arts wil niet op papier zetten wat ik heb, omdat het zijn specialisme niet is. Daarom heb ik geen recht op revalidatie of fysiotherapie. Ik wil graag bewegen, maar helaas kan het niet. Zelfs oudere mensen kunnen meer dan ik'. 

Het verhaal van deze jonge bewoonster uit IJsselstein kwam tijdens een sportwensgesprek met buurtsportcoach Elzemieke naar voren. Het verhaal maakte indruk. Daarnaast hoorde Elzemieke dit verhaal ook van een andere bewoonster. Elzemieke wilde hier meteen op inspringen en bedacht samen met de initiatiefneemster 'Fit & Klets'. Elzemieke zegt dan ook wel 'Ik ben geen revalidatiearts of fysiotherapeut, maar samen op een rustige en gezellige manier bewegen kan ik wel realiseren! Een groep waar iedereen op zijn/haar eigen tempo kan bewegen met daarna onder het genot van een bakje koffie of thee met lotgenoten lekker kletsen! 

Ben jij onder de 65 jaar en chronisch ziek? Bijvoorbeeld reuma, COPD, kanker of hartfalen? 
Kom op vrijdag van 11.00-12.00 uur in wijkcentrum de Oase bewegen en bijkletsen! 

Aanmelden of vragen?
Neem dan contact op met Elzemieke van Empel via 06-10979770 of elzemieke@stichting-pulse.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: