Direct door naar content
Sportdromen verwezenlijken van mensen met een beperking of aandoening  afbeelding nieuwsbericht

Sportdromen verwezenlijken van mensen met een beperking of aandoening

19 maart 2022

De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant houden zich bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in Brabant. Veel gemeenten hebben een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Het project Sportdromen wil dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese.

Sportdromen regio 's-Hertogenbosch en Meierij

Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kon zijn of haar droom tot afgelopen week insturen. Brabantbreed worden er 30 sportdromen verwezenlijkt, 4 in de regio 's-Hertogenbosch en Meierij. 6 april 2022 worden de winnaars bekend gemaakt door de jury. Alle inzenders worden persoonlijk benaderd.

Heb je een vraag over Sportdromen of had je graag nog jouw droom (of die van een ander) willen inzenden? Neem contact op via denbosch@unieksporten.nl

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten Brabant dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen Brabanders met een beperking of aandoening in Brabant nu hun sportdroom verwezenlijken.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: