Direct door naar content
Start handbiken bij WV Eemland in Amersfoort! afbeelding nieuwsbericht

Start handbiken bij WV Eemland in Amersfoort!

22 februari 2022

In de zoektocht naar een wielervereniging (via de KNWU) kom je altijd wel een vereniging in de buurt tegen, behalve als het gaat om handbiken. Daar gaan we in de regio Amersfoort, Soest, Baarn Bunschoten, Nijkerk, Hoevelaken en Woudenberg verandering in brengen.

Mijn naam is Ingeborg Kamerman en in maart 2021 ben ik begonnen met handbiken, al snel sloeg ik door in mijn enthousiasme en richtte ik me op een vastframe sport-handbike. Een club vinden in mijn eigen omgeving bleek wat lastiger en dus week ik uit naar Utrecht. Daar trainde ik op een sport-handbike (zonder ondersteuning), naast dat ik zelf met mijn aankoppelbike flink ging fietsen. Inmiddels ben ik in het bezit van een eigen sport-handbike en wil ik toch wat vaker dan 1x per week daarmee aan de slag. Een doelstelling is (voor mij) deelnemen aan de Oostenrijkse Handbikebattle, https://www.oostenrijktv.nl/oostenrijk/handbikebattle-kaunertal.

Bij Wielervereniging Eemland (Sportpark Zielhorst 2, 3822 ZT Amersfoort ) wordt er vanaf het voorjaar van 2022 met handbiken gestart. Je hoeft er niet speciaal eerst een sport-handbike voor aan te schaffen. Je kan ook lid worden en eerst meedoen met je eigen (elektrisch ondersteunde) aankoppelbike of met de handbike van WV Eemland. In groepsverband en bij voldoende animo wordt er meerdere keren per week getraind. Ook worden er met de tijd toertochten in de omgeving uitgezet, telkens hetzelfde rondje gaat ook vervelen.

Vanuit Wielervereniging Eemland willen we (jong, 16+) volwassenen samen laten sporten met een handbike. Kleinschalig en laagdrempelig en meer dan 1x per week. Sporten is gezond en zeker voor mensen met een beperking erg belangrijk. De toegankelijkheid van de wielervereniging is al op orde. 

Er is een kantine, mindervaliden toilet, voldoende parkeergelegenheid, vrijwilligers (studenten van het ROC) voor assistentie en zelfs iemand die ons wil trainen. En er zijn doelstellingen die we als afdeling van de vereniging kunnen halen; een marathon in juni en een klimtocht op de Hugo de Grootlaan in augustus.

Er komt een kennismakings-dag op 11 maart 2022, van 13:00 uur tot 15:30 uur. De opening wordt verricht door de wethouder van Sport, gevolgd door een demonstratie van 2 Paralympische handbikers, er is gelegenheid om zelf een handbike uit te proberen dankzij Double Performance en je kunt al je vragen stellen. Aanmelden kan via handbike@wveemland.nl of rwoesthoff@sro.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: