Direct door naar content
"Mentaal of fysiek, je kunt meer dan je denkt!” afbeelding nieuwsbericht

"Mentaal of fysiek, je kunt meer dan je denkt!”

21 maart 2022

Milou (19 jaar) uit Heerenveen heeft altijd trampoline gesprongen op topsportniveau. Dat deed ze individueel en later ook synchroon. “Ik vond het altijd leuk om nieuwe sprongen te leren, mezelf elke keer te verbeteren en gewoon te vliegen in de lucht.”

Door sporten heeft ze geleerd om altijd positief te blijven en door te zetten in moeilijke tijden, ook als het even niet wil: “Alles wat ik meegemaakt heb in mijn topsportcarrière kan ik nu nog steeds meenemen in mijn dagelijks leven.” Tijdens het NK-team is Milou gevallen en op haar nek terecht gekomen, hierdoor heeft ze een dwarslaesie opgelopen. Dit weerhoudt haar er niet van om iets met sport te doen. “Ik zit nu op het CIOS in mijn derde jaar. Ik doe de richting bewegingsagogie. Dat is dat je sport met mensen als middel, niet als doel. Dat geeft mij heel veel voldoening!”

Topsport heeft haar meer zelfverzekerd gemaakt. “En ook zekerder over mijn eigen lichaam. Ik ken mijn lichaam heel goed, hoe het in elkaar zit. Dat kan ik nu nog steeds gebruiken. Of je nou een beperking hebt of niet, ik denk dat sporten goed voor je is. Mentaal of fysiek, je kunt meer dan je denkt!”

Uitleenservice
Wil jij ook lekker sporten en ontdekken welke sport bij jou past? Je kunt meer dan je denkt! Dankzij de uitleenservice van Uniek Sporten kun je sporthulpmiddelen uitproberen en krijg je advies. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: