Direct door naar content
"Hij beleeft het op een andere manier." afbeelding nieuwsbericht

"Hij beleeft het op een andere manier."

21 maart 2022

Net als zijn twee broers zit Bodi (13 jaar) gewoon op voetbal. Vol enthousiasme is hij begonnen aan zijn seizoen in Joure: “Hij heeft heel lang langs de lijn gestaan en nu mag hij zelf ook het veld op,” vertelt zijn vader Bert. “Het heeft een tijdje geduurd voordat hij ook kon voetballen maar wij vinden het net zo leuk dat Bodi voetbalt als die andere jongens. Hij beleeft het op een andere manier.”

Door een chromosomale afwijking is Bodi jonger en zijn dingen een stuk lastiger. “Het zorgt er eigenlijk voor dat hij een stukje chromosoom mist waar geen literatuur van is. De broers van Bodi, Pepijn en Julius, willen alles winnen en het moet altijd beter. Maar Bodi vindt het gewoon heerlijk als hij naar het voetbalveld mag. Dat is een andere beleving en dat zien wij, maar daar geniet hij wel van,” vertelt zijn vader. Volgens zijn tweelingbroer Pepijn komt Bodi de laatste tijd heel vrolijk thuis na school en training: ”Hij heeft ook altijd wel zin in training.” De vader van Bodi vult aan: “Hij heeft een team, hij praat er ook wel over. Hij vertelt dat hij niet gescoord heeft of hij vertelt dat hij wel gescoord heeft. Het maakt hem niet zoveel uit.”

“Iedereen die geen beperking heeft die sport ook en sporten is gewoon gezond. Ik vind dat mensen met een beperking dat ook moeten kunnen en de kans moeten krijgen om te sporten,“ aldus Pepijn.

Uitleenservice
Wil jij ook lekker sporten en ontdekken welke sport bij jou past? Je kunt meer dan je denkt! Dankzij de uitleenservice van Uniek Sporten kun je sporthulpmiddelen uitproberen en krijg je advies. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: