Direct door naar content
Iedereen plezier in bewegen! afbeelding nieuwsbericht

Iedereen plezier in bewegen!

03 maart 2022

Stel je voor je zit op de lagere school en wilt graag de spelletjes spelen die op het schoolplein gedaan worden. Maar iedere keer als jij aan de beurt bent om de bal te vangen en weer te weg te gooien lukt je dat niet. Zelfs een simpel hinkelspelletje of touwtjespringen moet jij aan je voorbij laten gaan, omdat jouw evenwicht onvoldoende is. Als buskruit gespeeld wordt kan je ook niet meekomen omdat je door jouw conditie te langzaam bent. Dit is waar kinderen mee te maken hebben die motorisch minder goed meekomen.

Meer bewegen is het beste medicijn
Het ergste voor deze kinderen is dat ze hierdoor letterlijk en figuurlijk buitenspel staan. Dan is het toch ook niet zo gek dat het plezier in bewegen snel afneemt? Juist daar zit het grote gevaar, want door minder te bewegen wordt het probleem alleen maar groter. Er is vaak in gemeentes onvoldoende aanbod voor kinderen die motorisch minder goed meekomen, met alle gevolgen van dien. Gemeente Ermelo vindt het heel belangrijk dat iedereen kan meedoen met sport en bewegen  en dat er een passend aanbod is. Daarom hebben Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. en Gezondheidspraktijk Mesrits de handen in één geslagen. Hierdoor is YouMove ontstaan.

Iedereen heeft recht op een leven lang plezier in bewegen
Met het wekelijks sport- en spelprogramma ‘YouMove’ kunnen kinderen die motorisch minder goed meekomen ook plezier beleven in bewegen op hun eigen niveau. YouMove is iedere donderdag van 16:15 - 17:00 uur bij Sportcentrum Triade in Ermelo. Er staat altijd een sport of motorische vaardigheid centraal en de lessen zijn onder begeleiding van een bewegingsagoog of een kinderfysiotherapeut. Ook inwoners van omliggende gemeentes kunnen hun kinderen opgeven voor YouMove.

“Ik gun het ieder kind om gewóón te kunnen sporten”. - Chantal Pul-Dijkgraaf, kinderfysiotherapeut & kinder-manueeltherapeut Gezondheidspraktijk Mesrits -

Door mee te doen aan dit sport- en spelprogramma gaan kinderen beter in hun vel zitten, worden de motorische– en sociale vaardigheden beter en neemt hun zelfvertrouwen toe. Een andere mooie bijkomstigheid is dat zij met YouMove net als hun leeftijdsgenootjes ook bij een team horen en onderdeel zijn van een groep. Dat gun je toch ieder kind?  

Interactie is het expertisecentrum van Ermelo
Iedere dag staan meer dan 50 enthousiaste medewerkers van Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. klaar om de inwoners van Ermelo het makkelijker en vooral leuker om (samen) energiek te worden. Interactie is het expertisecentrum op het gebied van bewegen, sporten en een gezonde leefstijl. Plezier in bewegen zit in het DNA van Interactie en dat dragen ze ook uit.

Iedereen doet mee en iedereen is welkom
Voor ongeveer iedere doelgroep is er bij Interactie wel een sportieve activiteit. Bewegen in het water is heel prettig als je op het droge moeilijk uit de voeten kunt. Voor deze groep is er bijvoorbeeld AquaTherapie of AquaVitaal voor (ex-) kankerpatiënten. Ook de overige Aquasportlessen kunnen bijdragen aan weer moeiteloos bewegen.

Voor kinderen met speciale eigenschappen is een reguliere zwemles vaak te intens, daarom is er vorig jaar gestart met Bijzonder Zwemonderwijs. In hele kleine groepjes krijgen de kinderen 30 minuten zwemles en worden de prikkels geminimaliseerd.

Iedere maandagochtend is er het Interactie(f) moment voor inwoners die onder begeleiding willen wandelen. Het tempo ligt laag zodat je ook mee kunt doen als je weinig beweegervaring of het bewegen weer op wilt pakken. Bewegen is één van de onderdelen van een gezonde leefstijl.

Het Leefstijl Loket; als jouw gezondheid je grootste bezit is
Niet alles bij Interactie draait om het in beweging brengen van inwoners. Bij het Leefstijl Loket stimuleren ze inwoners bij het aannemen van een gezondere leefstijl en het bevorderen van kleine gewoonte veranderingen. Dit zorgt dat inwoners gezonder worden en zowel fysiek als mentaal beter in hun vel gaan zitten. Bij het Leefstijl Loket werken Buurtsportcoaches, bewegingsagogen en leefstijl coaches. Zij beantwoorden allerlei vragen op het gebied van een gezonde leefstijl.

“Er gaan veel fabels de ronde als het gaat om bewegen, sporten, voeding en ontspanning. Door inwoners te voorzien van een eerlijk en onafhankelijk advies zijn ze vaak al een heel eind op weg geholpen.” - Erica Nap Bewegingsagoog en Buurtsportcoach bij Interactie -

Je leefstijl aanpassen doe je niet in één keer, want het gaat vaak om (onbewuste) gewoontes die er al vaak jaren in zitten. Inwoners die bij het Leefstijl Loket komen krijgen persoonlijke begeleiding van een Buurtsportcoaches, bewegingsagogen of leefstijl coaches. Er wordt door middel van kleine stapjes toegewerkt naar het behalen van je persoonlijke doelen,  zodat je uiteindelijk jouw gezondheid weer zelf in de hand hebt.

Meer informatie over YouMove, het Leefstijl Loket of de andere activiteiten van Interactie vind je op de website https://www.interactie-ermelo.nl  Heb je vraag en wil je liever iemand spreken, bel dan met het Leefstijl Loket via 06 – 8268 1803. Natuurlijk mag je ook een mailtje sturen naar buurtsportcoaches@interactie-ermelo.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: