Direct door naar content
Worstelkampioen zonder benen wint van iedereen afbeelding nieuwsbericht

Worstelkampioen zonder benen wint van iedereen

03 maart 2022

Adonis Lattimore (17) is geboren zonder linkerbeen en met een korter rechterbeen, maar die beperking heeft hem nooit tegen gehouden om grenzen te verleggen. Al sinds zijn zevende doet hij namelijk aan worstelen. Afgelopen maand deed hij iets bijzonders: hij werd worstelkampioen in ‘The Virginia High School League’. Hij won daarbij van leeftijdsgenoten zonder beperking. Kijk dat is nog eens inspiratie!

De jonge worstelaar vond het geweldig dat hij kampioenschap van zijn staat Virginia had gewonnen. “Dit wilde ik en ik heb bereikt wat ik van plan was. Ik ben heel erg blij dat het gelukt is. Ik had het niet meer en schreeuwde het uit.” Zijn tegenstander dacht in eerste instantie dat hij hem wel kon verslaan. “Maar hij pakte mij en ik kon niet meer bewegen. Hij is echt een van de sterkste mensen die ik ken.”

Alles is mogelijk

Van de 39 wedstrijden die Adonis al worstelde, won hij maar liefst 32 potjes. Hij heeft zelf ook door dat hij zo anderen kan inspireren. “Als je iets wil bereiken dan kan het, zelfs het winnen van een kampioenschap zonder benen. Begin er gewoon aan en doe het stap voor stap.”

Bekijk hier een kort fragment over het gewonnen kampioenschap:

Bron: RTL Nieuws

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: