Direct door naar content
Toertocht handbikers & aangepaste fietsen afbeelding nieuwsbericht

Toertocht handbikers & aangepaste fietsen

04 maart 2022

Voor de zesde keer organiseert de Ronde van Drenthe de toerversie. Op zaterdag 12 maart is de toertocht die, naast de handbikes, ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

De handbikers en aangepaste fietsers kunnen kiezen uit routes van 25 of 60 km. Deelnemers rijden een groot deel van het parcours van de professionele wielrenners. Natuurlijk zit de beroemde en beruchte VAM-berg in het parcours. Handbikers op de 25 km route kunnen er voor kiezen niet over, maar langs de berg te rijden.

De verschillende routes met afstanden van 25 en 60 km zijn niet bepijld. De routes zijn een week voor aanvang te downloaden van de website of bij de start te scannen. Na afloop ligt er een speciale attentie klaar.

Starttijd handbike: Tussen 9:00 uur en 9:30 uur
Afstand:                  plm. 25 km en 60 km
Deelname is gratis voor handbikers, aangepaste fietsers en buddies.
Start en Finish zijn bij MFC De Magneet,Grote Beer 20, Hoogeveen

Het MFC is ruim en goed toegankelijk en beschikt over aangepaste toiletten. Voor de handbikers wordt een aparte parkeerplek naast het MFC aangegeven.

Deelnemers ontvangen drie dagen voor de start een algemene mail met alle details, inclusief de routes. Meer informatie is te vinden op www.rondevandrenthe.nl.

Uiterlijk 09:30 uur dient gestart te zijn i.v.m. de wedstrijden. De controle bij de finish sluit om 14:00 uur.

De organisatie van de ‘Toertocht Aangepast Fietsen’ van de Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen en SportDrenthe.

Aanmelden kan hier. U kunt voorinschrijven tot en met 8 maart 2022. We willen graag dat ook buddies (helpers op de fiets) zich inschrijven.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: